Am luat permisul de conducere. Prima zi la volan. Ce fac?

Dă şi tu share articolului

în cursul acestui articol vom dezbate un subiect foarte interesant și anume ce facem după ce am luat permisul de conducere.
Probabil pentru mulți condusul unui autovehicul singur pria oară poate părea o chestie banala dar nu e deloc așa. Și o să vedem de ce.

Pentru toți oamenii a existat acea zi în care a trebuit să ieșim singuri la volan după ce am promovat traseul. Iată cum ar trebui să procedăm atunci.

Atunci când singur la volan mfe dezorientat pentru că vei e constatat că nu există nimeni în dreapta ta care să o spună ceea ce trebuie să faci. Instructorul auto era cel care îți dădea îndrumări ,,calcă ambreiajul, semnalizează, schimbă viteza, ia de volan, atenție în dreapta” etc. Ne mai auzind acea voce ți se va părea ciudat și te vei panica.

De aceea este recomandat să mergeți încet și să faceți abstracție de la ceilalți participanți la trafic caRe vă vor claxona mai mult ca sigur. Mai bine să mergeți în siguranță.

Ca și sfat este bine să evitați să vă luați prietenii cu voi în mașină pentru că îți vor distrage atenția de la drum și asta este foaRte periculos punându-te pe tine în pericul, pe pasagerii din mașină dar și pe toți participanții la trafic. Deci de evitat o perioadă de timp să iei prieteni cu tine în mașină. S-au întâmplat multe tragedii de așa natură și nu e cazul să riști. Cel mai bine ar fi să conduci singur, doar tu și mașina.

Ca și alte sfaturi foarte importante atunci când te vei urca prima oară la volan singur.

  • Mergeți mai încet și respectați regulile de circulație. Nu contează în timp timp ajunge la destinație contează să ajungi în siguranță.
  • Reduceți viteza la trecerile de pietoni unde sunt mașini parcate lângă trecerile de pietoni. Chiar în legislația rutieră este stipulat acest lucru ca să reduci viteza.
  • Dacă intersecția e blocata total sau parțial nu pătrundeți în intersecție dacă aveți verde la semafor. Așteptați la linitra transversala, iar dacă se pune roșu la semafor rămâneți pe loc.
  • Fiți atenți la abordarea intersecțiilor. Intersecțiile sunt de o multitudine de feluri.
  • Grijă mare pe străduțele dintre blocuri, pot apărea copii care pot sări imprevizibil în fața mașinii.
  • În parcări atenție să nu loviți alte mașini, executați manevra încet.

Dacă te va opri poliția pentru un control de rutină o să ai impresia că conduci fără permis până îți dai seama că de fapt ai permis de conducere. Majoritatea dintre noi am trecut prin asta atunci primele dăți.

Cât de important este să mai iei ore suplimentare în afara orașului după ce ai luat permisul?

în România examenul pentru obținerea permisului de conducere se dă un oraș în interiorul orașelor așa că pentru orice pleacă la drum singură prima oară va fi greu până afara localității. Acolo vitezele sunt mult mai mari iar dinamica mașinii se schimbă.

Este de preferat și asta vă și recomand să vă cumpărați câteva ore de condus în afara localității și pe autostradă pentru că puteți să faceți asta având în vedere că aveți permis de conducere.

De asemenea trebuie să vă asigurați că vă luați un instructor bun cu experiență care să vă insufle curaj. Accidentele cu victime se întâmple deseori în afara orașelor iar pentru a vedea ce se întâmplă acolo și cum să proceezi la viteze mari, cum să conduci cât mai defensiv. Atunci ai nevoie de un instructor auto bine pregătit care să dorească să te ducă acolo astfel ca tu să prinzi încredere în tine.

De asemenea este bine să aveți în vedere și un curs de conducere defensivă și de ce nu sportivă, vă va ajuta foarte mult pentru când veți fi singur la volan și veți face față cu brio situațiilor imprevizibile. Condusul unei mașini este o mare responsabilitate iar tu trebuie să fie și cât se poate de conștient atunci când a conduce mașina ne mai fiind nimeni lângă tine care să îți dea indicații.

Permisul de conducere îți oferă o libertate de mișcare iar atunci când îl obții defapt primești o responsabilitate foarte mare.

Voi cum ați procedat atunci când ați condus prima oară?

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment