Alfa Romeo lansează Tonale Plug-In Hybrid Q4. Are o autonomie electrică de 80 km

Dă şi tu share articolului

Tonale Plug-In Hybrid Q4 de la Alfa Romeo este cel mai nou model din linia Tonale, care reprezintă debutul mărcii pe piața electrificării.

Noul model are emisii care au fost reduse la 26 g/km și o autonomie de peste 80 km în ciclu urban.

În ceea ce privește performanțele electrice și autonomia, modelul Q4 Plug-In Hybrid de 280 CP stabilește standardul.
Sistemul de propulsie hibrid combină un motor electric de 90 kW și 250 Nm de capacitate maximă pe puntea spate cu un motor turbo MultiAir de 1,3 litri și 180 CP și o cutie de viteze automată cu 6 trepte pentru a furniza putere către puntea față.

Peste 600 km de autonomie totală și peste 80 km de autonomie electrică sunt asigurați de bateria litiu-ion de 306 volți și 15,5 kWh.
Noul sistem de propulsie hibrid asigură sustenabilitatea prin reducerea cu 40% a emisiilor de autonomie și prin scăderea emisiilor de CO2 la 26 kg/km.
În ciclul WLTP, consumul de combustibil a fost, de asemenea, redus la 1,14 l/100 km.

În plus, încărcătorul de la bord de 7,4 kW reduce timpul de încărcare la mai puțin de 2,5 ore, pentru o eficiență maximă. Cu 280 de cai putere, are cea mai mare putere din sectorul său și poate atinge 135 km/h în modul electric și 206 km/h în modul hibrid, totul în doar 6,2 secunde de la 0 la 100 km/h.
Sistemul e-AWD generează un flux de putere, iar disponibilitatea totală a cuplului motorului electric din spate asigură un răspuns rapid la accelerație.

Cum este Alfa Romeo Tonale la interior

Tonale include un sistem de infotainment nou-nouț ca dotare standard.
Acesta oferă conținut, caracteristici și servicii actualizate în mod constant datorită unui sistem de operare Android configurabil, conectivității 4G și actualizărilor OTA (Over-the-Air).
Cu acest sistem, puteți vizualiza totul dintr-o privire, fără a fi distrași de la drum, datorită ecranului complet digital de 12,3 inchi, a unității principale cu ecran tactil de 10,25 inchi și a interfeței multitasking fluide și inteligente.
Cele două panouri Full TFT foarte mari sunt cele mai mari din clasa lor, de 22,5″ fiecare, iar noua HMI vă pune toate funcțiile la îndemână.

Noul ecran TFT complet digital de 12,3 inchi, amplasat în centrul tabloului de bord, facilitează accesul la toate datele și setările vehiculului pentru sistemele de conducere autonomă. Tabloul de bord este prevăzut cu un ecran tactil de ultimă generație de 10,25 inch.
În sistem au fost încorporate widget-uri care pot fi ușor de personalizat prin tragere și fixare.
Fiecare utilizator își poate proiecta propria pagină de pornire, în care fiecare funcție a mașinii reprezintă propria aplicație.

Tonale Plug-in Hybrid Q4 este modelul de top al gamei și urmează obiectivul Alfa Romeo de a raționaliza și simplifica gama sa de modele.
De fapt, acesta este deja disponibil pentru achiziționare în două niveluri de echipare: VELOCE, care a fost proiectată pentru a atinge cele mai înalte niveluri de performanță și sportivitate, și versiunea de lansare exclusivă “EDIZIONE SPECIALE”, care dispune de o mulțime de caracteristici tehnologice și de sportivitatea recunoscută a Alfa Romeo.

“EDIZIONE SPECIALE” are jante din aliaj de 20 de inch, pedale metalice, etriere de frână Brembo roșii, inserții de titan pentru caroserie, o insignă specială pentru aripi, un logo “Tonale” negru și padele de schimbare a treptelor de viteză din aluminiu care sunt încorporate în coloana de direcție.
Tonale Plug-In Hybrid Q4 în echiparea Ti, care oferă un caracter mai elegant și mai distinctiv, va fi disponibil ulterior pentru a fi achiziționat de către clienți.

În primăvara anului 2023, România va primi primele exemplare ale noului Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment