Acte necesare schimbare permis de conducere

Dă şi tu share articolului


Ce acte necesare ne trebuie pentru schimbarea permisului de conducere

Toți dintre noi care avem permis de conducere trecem prin asta și mai devreme sau mai târziu trebuie să ne shcimbăm permisul de conducere fie că expiră la termen fie vrem un permis de conducere nou.
Ei bine mai jos vom regăsi actele necesare eliberării permisului de conducere. Dar trebuie să vă înarmați cu răbdare pentru că de multe ori sunt cozi mari.


Toate astea se depun la ghiseul serviuciului public comunitar SRPCIV (DRPCIV) – preschimibare permis de conducere

Acte pentru schimbarea permisului de conducere

Ei bine, tot ce trebuie să faceți este să descărcați

1) Cererea solicitantului care se obține și se completează în format electronic la ghișeu (împreună cu declarația de furt/pierdere, după caz);

2) Actul de identitate al solicitantului, original şi copie;

3) Dovada de plată a contravalorii permisului de conducere – 89 lei (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife).

4) Permisul de conducere în original;

5) Documentul emis de o unitate medicală autorizată din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medial să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere (fișa medicală).

Referitor la fisa medicala. Ea poate sa fie facuta fie prin intermediul meedicului de familie fie la clinici private sau la scolile de soferi care ofera posibilitatea aceasta.

Sunt multe scoli de soferi care inainte de a te inscrie la scoala de soferi va trebui sa faci fisa medicala control, la ochi. De asemenea trebuie sa declarati pe propria raspundere ca nu suferiti de anumite boli cronice.

Lista unitaților autorizate este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătății (www.ms.ro).

La solicitarea preschimbării permisului de conducere expirat/eliberare duplicat se eliberează dovada înlocuitoare până la livrarea permisului ?

Da. Solicitanții vor primi dovezi cu drept de circulatie cu drept de circulație – 15 zile, de la data depunerii documentelor la ghiseu.

Pot solicita preschimbarea permisului de conducere românesc inainte de expirarea valabilității administrative a acestuia ? Cu cat timp inainte ?

Da. Legal nu este prevazut.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment