Abundă zvonurile cu privire la lansarea “îndepărtată” a iPhone 14 de către Apple

Dă şi tu share articolului

Când noile versiuni vor fi prezentate în această săptămână, doar modelele “pro” vor primi upgrade de cip, potrivit unui analist

Invitația la cel mai recent eveniment de lansare a iPhone de miercuri, în cadrul căruia compania Apple ar trebui să dezvăluie noile versiuni ale iPhone și Apple Watch, prezintă un câmp stelar în forma logo-ului companiei, cu mențiunea “Far out”.

Invitațiile la evenimentele companiei conțin frecvent un indiciu gnomic despre noutățile care urmează, de obicei vizibile doar în oglinda retrovizoare. Dar, deși unele dintre anunțurile așteptate ale companiei vor stârni probabil un sentiment de uimire, s-ar putea ca nu toate să fie în tonul pe care echipa de marketing a Apple îl speră.

Continuând modelul stabilit în urmă cu patru ani, este probabil ca noile sale iPhone-uri să fie împărțite în două linii, iPhone 14 Pro și iPhone 14 fără adjective, și mai ieftin, disponibil fiecare în dimensiuni normale și mari. Dar, pentru prima dată de la lansarea iPhone 3G în 2008, unele dintre noile modele vor conține, se pare, aceeași serie de procesoare, cipurile Apple A15 Bionic, care sunt deja folosite în iPhone 13, ceea ce sugerează că este puțin probabil să existe o diferență de performanță notabilă între noul și vechiul iPhone.

În timp ce cel mai scump iPhone 14 Pro va conține cipuri A16 Bionic, continuând abordarea de lungă durată a companiei de a debuta cu siliciu nou într-un nou iPhone, iPhone 14 mai ieftin nu va conține cipuri, potrivit rapoartelor analistului Ming-Chi Kuo. Compania s-a confruntat cu penuria de cipuri cu care se confruntă o mare parte din restul industriei, precum și cu perturbarea lanțului de aprovizionare din cauza blocării continue a Covid în China și a tensiunilor geopolitice dintre Taiwan și Beijing.

În loc să ofere telefoane mai rapide, se așteaptă ca noile dispozitive să fie prezentate cu o altă îmbunătățire majoră: ecrane “always-on”. Sugerate în previzualizarea iOS 16, următoarea versiune a sistemului de operare pentru iPhone, cele mai recente dispozitive vor avea probabil un ecran de blocare care poate fi atenuat fără a se închide complet, permițând ca ora și notificările să rămână mereu afișate.

Pe lângă rezolvarea constrângerilor de aprovizionare, continuarea utilizării cipului mai vechi în telefoanele mai ieftine ar diferenția și mai mult cele două linii de iPhone în ochii consumatorilor. Atunci când Apple a introdus pentru prima dată un model de iPhone de nivel superior, cu iPhone X, distincțiile dintre acesta și iPhone 8, mai ieftin, au fost clare, diferențiindu-se totul, de la dimensiunea ecranului, design și prezența Face ID. În ultimii ani, însă, distincția s-a redus la o diferență minoră de finisare și la o cameră foto în plus pe telefoanele mai scumpe – chiar dacă diferența de preț a crescut la 270 de lire sterline.

Dar, într-un alt mod, cele două linii de iPhone-uri vor deveni mai asemănătoare, întrucât se așteaptă ca Apple să încheie producția micului iPhone mini. Lansat pentru prima dată odată cu iPhone 12, mini avea un ecran de 5,4 inci, față de 6,1 inci la iPhone-urile standard și 6,7 inci la iPhone-urile maxime.

Dar, deși a supraviețuit timp de doi ani, compania ar fi fost dezamăgită de cifrele de vânzări și nu va readuce dispozitivul pentru un al treilea an.

Mini a fost lăudat pentru că a fost unul dintre puținele telefoane de pe piață care a permis persoanelor cu mâini mai mici să nu fie nevoite să facă compromisuri în ceea ce privește alegerile tehnologice. Deși telefonul avea, în mod necesar, o baterie mai mică decât cea a iPhone-urilor standard, toate celelalte caracteristici erau identice cu cele ale fraților săi mai mari.

Caroline Criado Perez, autoarea cărții “Invisible Women”, o carte despre modul în care lumea este concepută pentru bărbați, a lăudat modelul mini la lansarea sa, numindu-l un “indiciu că cea mai mare firmă de tehnologie din lume începe să înțeleagă faptul că femeile nu numai că există, dar și că le place tehnologia bună la fel de mult ca bărbaților”. Acum, cel mai mic telefon al companiei va fi probabil iPhone SE, care este semnificativ mai mare decât iPhone mini.

De asemenea, se așteaptă ca Apple să dezvăluie o reproiectare a Apple Watch, împărțindu-l în două niveluri, la fel ca fratele său mai mare. Se așteaptă ca “Apple Watch Pro”, raportat de Mark Gurman de la Bloomberg, să aibă o carcasă din titan și să fie mai mare decât modelele existente, cu un ecran mai mare și un design mai rezistent, menit să atragă fanii sporturilor extreme.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment