10 sfaturi pentru reducerea stresului la examenul auto

Dă şi tu share articolului

Aproape toți cei care susțin examenul auto, indiferent dacă este vorba de un examen teoretic sau practic și indiferent de abilitățile pe care le-au învățat în timpul pregătirii, simt o varietate de emoții.
Într-o perioadă atât de dificilă, există mai multe tactici care vă pot diminua atât imediat, cât și mai târziu, sentimentele și anxietățile.
Vom vedea impreuna cateva sfaturi care sdper eu sa va ajute.

  1. Îmbunătățiți si lucrati ceea ce vă îngrijorează.
    Vă puteți reduce stresul dacă reușiți să identificați cu precizie problemele legate de examen care vă provoacă cea mai mare anxietate.
    Mulți oameni pot crede că sunt speriați de ceea ce s-ar putea întâmpla pe parcursul examenului în ansamblu, deși frecvent nu este cazul.
    Analizați și identificați cu precizie lucrul specific care vă sperie cel mai mult.
    Alții sunt îngroziți de parcarea laterală, de intersecțiile aglomerate sau de parcarea inversă.
    Frica poate fi mult diminuată prin concentrarea și îmbunătățirea acestor lucruri.
    În plus, instructorul dumneavoastră ar trebui să vă informeze cu privire la formatul testului și să vă ofere sfaturi practice cu privire la modul de abordare a acestuia.
  2. Planificați-vă cu atenție examenul.
    Puteți susține examenul teoretic după ce ați absolvit școala de șoferi sau după ce ați terminat pregătirea practică.
    Este esențial să evitați orice altă distragere a atenției în această perioadă, să ajungeți la examen bine pregătit și să dați examenul doar atunci când considerați că ați parcurs suficiente grile și că teoria lucrează în favoarea dumneavoastră.
    La încheierea ultimei întrebări, rezultatele examenului teoretic sunt disponibile imediat, iar dacă primiți un punctaj favorabil, aveți opțiunea de a vă programa folosind același calculator pe care l-ați folosit pentru examenul teoretic. Dupa ce ati ales locatia de sustinere al examenului auto, veti putea alege data la care puteti face programarea. Veti avea 3 variante care vor fi la o distanta de aproximativ 2-3 luni din acel moment.
  3. Efectuați examenul în locul cel mai confortabil pentru dumneavoastră.
    Mulți instructori auto și școli aleg o locație în care elevii lor pot da examenul de conducere.
    În București există trei locații în care se poate susține examenul: Parcul Carol.
    Română sau Republica.
    O școală de șoferi de categoria B vă va conduce, de obicei, către o locație care este aproape sau la îndemâna instructorului.
    Aceste trei regiuni, însă, au fiecare avantaje și dezavantaje.
    De exemplu, Carol Park este renumit pentru drumurile sale cu pante abrupte.
    Prin urmare, informați-vă, faceți propriul studiu și alegeți în funcție de ceea ce va fi cel mai bine pentru dumneavoastră.
  4. Atunci când aveți avantajul, dați examenul.
    Cel puțin în București, calendarul examenului auto variază foarte mult.
    Poți aștepta chiar și câteva ore înainte de a intra în sala de examen, iar proba practică poate fi programată la o distanță de până la trei luni de examenul scris.
    Chiar dacă există aceste diferențe orare, asigurați-vă că vă alegeți bine ziua.
  5. Păstrați secretă față de ceilalți programarea pentru examen.
    Încercați să limitați numărul persoanelor care cunosc această informație.
    Veți simți, fără îndoială, mai puțină tensiune și stres dacă decideți să păstrați această informație cât mai pe scurt posibil.
    Cu cât primiți mai multe sfaturi pe măsură ce se apropie ziua examenului, cu atât este mai probabil ca acestea să nu vă fie de folos.
    Deoarece zonele de examen, examinatorii, persoanele și situațiile pot varia, situațiile în care au fost alte persoane ar putea să nu vă fie de folos și chiar în anumite situații să vă încurce.
  6. Ignorați zvonurile nefavorabile pe care le întâlniți.
    O mulțime de oameni au avut experiențe negative la examenele de conducere, atât teoretice, cât și practice.
    În poveștile pe care le auziți pot fi incluse incidente neplăcute din timpul probei practice, întâlnirea cu poliția, perioada de așteptare etc.
    Bazează-te pe aceste specificări, deoarece fiecare situație este diferită și nu presupune neapărat ca ceea ce a trăit o persoană să se aplice și altora.
  7. Nu aplicati pentru examen pana cand nu sunteti pregatiti. Realizati suficiente teste si realizati atatea ore de condus pe cat considerati pentru a va simti siguri pe cunostiintele si capabilitatile de a conduce. Secretul este de a va simti siguri pe autoturismul cu care veti efectua examenul practic. Trebuie sa va obijnuiti cu acesta, sa ii cunoasteti limitele si problemele, de asemenea cu cat veti avea mai multe ore cu atat veti dobandi mai multe experienta.
  8. Efectuati o simulare de examen. Realizati cel putin o data o simulare de examen auto cu un instructor autorizat si profesionist. In acest fel veti obtine o impresie priviind modul in care acesta se va desfasura.
  9. Aveti incredere in propriile abilitati
    Puteți primi îndrumări eficiente de la un instructor competent în timp ce vă urmăriți permisul de conducere.
    Familia și prietenii pot fi șoferi grozavi, dar s-ar putea să nu fie cei mai buni profesori.
    Chiar și șoferii experimentați sunt capabili să transmită obiceiuri nedorite și tehnici de conducere nesigure.
    Ascultați, luați notițe, dar, în cele din urmă, aveți încredere în propria judecată și în abilitățile dumneavoastră.
  10. Rămâneți optimist.
    Temerile și emoțiile din timpul unui test pot fi cucerite prin puterea unei mentalități pozitive.
    Nu trebuie să fiți singura persoană cu o atitudine proastă; instructorul dvs. crede că puteți trece examenul, iar prietenii și familia dvs. sunt, de asemenea, de partea dvs.

Cam acestea ar fi ,,in mare” cele zece sfaturi pe care ar trebui sa le puneti in practica inainte de a sustine examenul de condus.
Dati un sahre sdi un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment