Ziua Națională a României: 1.500 de militari români și străini au defilat pe sub Arcul de Triumf

Dă şi tu share articolului

La parada militară organizată în cinstea Zilei Naționale a României au participat peste 1.500 de militari și specialiști din MApN, MAI, SRI, STS și ANP, alături de peste 120 de mijloace tehnice.

UPDATE

Parada militară s-a încheiat la ora 11:52.
Din cauza vântului și a ploii, niciuna dintre cele 40 de aeronave nu a fost ridicată de la sol.

+++

Parada militară a început, dar aeronavele care trebuiau să o deschidă nu au putut decola din cauza vremii.

La parada militară vor participa și aproximativ 150 de militari străini din detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite și Olanda, precum și militari din țările aliate care sprijină structurile NATO din România. În plus, vor fi prezente aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite.

După ceremonia oficială, publicul va putea vizita o expoziție de tehnică militară care va fi amenajată în apropierea Arcului de Triumf. De asemenea, la Mormântul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane de flori, începând cu ora 9:00, iar la ora 19:00, militarii Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” vor pleca cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni și sediul Brigăzii.

De asemenea, joi, 1 decembrie, între orele 8.00 și 12.00, Centrul de Transfuzie Sanguină “Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu” al Ministerului Apărării Naționale va organiza o campanie de donare de sânge pentru a veni în sprijinul pacienților din spitalele militare și civile care au nevoie de transfuzii.

Donatorii din rândul militarilor și al publicului larg sunt așteptați la centrul de donare de sânge din Calea Plevnei 134. (în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central de Urgență “Dr. Carol Davila” din București).

La Monumentul “Marii Uniri” din garnizoana Alba Iulia vor fi depuse coroane și jerbe de flori, începând cu ora 13.40, iar la ora 14.00 va începe o ceremonie. Vor participa peste 850 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Administrației Naționale a Penitenciarelor, personal al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și al Garnizoanei Alba Iulia.

La marș va participa și un contingent de soldați francezi din cadrul Grupului de luptă NATO staționat la Cincu.

Reprezentanții Armatei României vor participa la planificarea, organizarea și desfășurarea paradei cu efective și tehnică, precum și la ceremoniile militare și religioase de depuneri de coroane de flori de 1 Decembrie în garnizoanele în care sunt dislocate mari unități și unități militare, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale.
În plus, Drapelul Național va fi arborat deasupra tuturor unităților militare din țară, iar la bordul ambarcațiunilor maritime și fluviale va fi arborat Marele Drapel.

De Ziua Națională, forțele militare care operează în Polonia și în teatrele de operațiuni desfășoară ceremonii militare și activități specializate

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment