Youtube HDR – Cea mai nouă opțiune de pe YouTube îți aduce clipuri la cea mai bună calitate

Dă şi tu share articolului

Youtube a anunțat că aduce suport HDR pentru videoclipurile live, fiind prima platformă majoră care să susțină fluxuri live la calitate înaltă.

În 2016, YouTube a adăugat suport pentru videoclipurile HDR (high-dynamic range) de pe platforma sa, permițând creatorilor de continut să încarce videoclipuri cu un contrast mai mare, umbre și lumini mai precise, o gamă mai largă de culori și, în general, o calitate a imaginii îmbunătățită.

Acum, aceste îmbunătățiri vor fi disponibile și pentru videourile care vor fi transmise live.

Suportul HDR va fi disponibil creatorilor care utilizează un codificator acceptat, iar videoclipurile HDR vor putea fi redate pe cele mai recente dispozitive mobile Android sau pe televizoare inteligente compatibile HDR sau stick-uri de streaming.

Chromecast de la Google, acceptă desigur conținut HDR. Compania anunțase redarea HDR pe dispozitivele mobile Android încă din 2017, și acum se va și materializa.
Cine se poate bucura de streamingul de calitate mai înaltă?

Atunci când HDR a fost lansat pentru prima dată pe YouTube, a fost oferit la început doar anumitor canale (nu pentru toată platforma).

Însă suportul pentru streaming live în HDR va fi disponibil imediat oricărui creator YouTube care dorește să încerce. YouTube spune că va îmbunătăți experiența, permițând creatorilor să transmită HDR din codificatoare și dispozitive mobile suplimentare.

Noua schimbare pentru conținutul video live indică interesul YouTube de a sprijini mai bine platforma TV.

În timpul pandemiei, YouTube a declarat că serviciul său, precum și serviciul său de streaming TV live, YouTube TV, au văzut o creștere considerabilă.

Pe măsură ce directivele care nu au mai permis oamenilor să iasă atât de des din case la nivel mondial au intrat în vigoare, YouTube a observat că durata de vizionare totală de pe TV-uri a crescut cu 80% în luna martie.

Tot în acea lună, conținutul YouTube a reprezentat 41% din timpul de streaming video la cerere. Între timp, utilizarea YouTube la televizor a crescut la aproximativ 450 de milioane de ore pe zi, de la 250 de milioane de ore în 2018.

Consumul video transmis în direct a crescut și în primele zile ale pandemiei. Conform prezentării YouTube către agenții de publicitate, mass-media transmisă în direct prin TV a crescut cu 250% la nivel global în perioada 11 martie – 10 aprilie 2020.

De asemenea, a menționat că timpul de vizionare a conținutului difuzat a crescut cu 75% de la an la an în acest interval de timp.

Prin oferirea de fluxuri HDR live, YouTube poate oferi un ton mai bun agenților de publicitate pentru a-și îndrepta atenția mai mult către platformele online – chiar dacă vizionarea HDR pe platforma YouTube rămâne mai limitată.

Youtube spune că că suportul HDR care va fi implementat și pe live va fi util pentru o serie de fluxuri live, cum ar fi jocuri, e-sports, evenimente live de muzică și sport, precum și fluxuri din natură și călătorii.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment