YouthTB, o nouă aplicaţie mobilă prin care elevii obțin mai rapid abonamentul gratuit de transport

Dă şi tu share articolului

Pentru a pune la dispoziția elevilor care frecventează instituțiile de învățământ autorizate din București sau din județul Ilfov un abonament de transport gratuit, STB SA a introdus aplicația mobilă YouthTB.

„Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi şi studenţi cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă şi efectuarea plăţii prin POS. Peste 1.200 de mijloace de transport ale societăţii sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicaţia de eliberări abonamente şi titluri de călătorie să fie accesibilă şi pentru studenţi”, a declarat Adrian Criţ, directorul STB SA.

În conformitate cu legislația în vigoare, noua aplicație permite achiziționarea de abonamente metropolitane valabile pe toată durata anului universitar pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, indiferent de operatorul de transport, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de STB.

Condițiile pentru utilizarea aplicației

Pentru a beneficia de abonamentul gratuit, utilizatorul trebuie să fie student înmatriculat la o instituție de învățământ recunoscută din București sau din județul Ilfov.

Pe baza CNP-ului introdus la crearea contului, aplicația verifică automat dacă utilizatorul este student.

Potrivit angajaților STB, lansarea acestei aplicații nu numai că va elimina procesul greoi prin care trebuiau să treacă copiii pentru a-și achiziționa bilete, dar va diminua și aglomerația care se produce în fiecare an la centrele de vânzare atunci când începe școala.

Aplicaţia mobilă YouthTB este disponibilă în App Store şi Google Play.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment