Volkswagen nu are așteptări mari: când se va termina criza semiconductorilor

Dă şi tu share articolului

Potrivit lui Murat Aksel, șeful departamentului de achiziții de la Volkswagen, nu se mai preconizează că această penurie de cipuri se va încheia în 2023, iar producătorul auto german se pregătește pentru “noua normalitate” a întreruperilor lanțului de aprovizionare.

Potrivit lui Aksel, “investițiile pentru noi capacități sunt acum pe drumul cel bun”, dar “este o problemă structurală care nu poate fi rezolvată atât de repede”, adăugând că “probabil că va exista în continuare o penurie de semiconductori până în 2023 inclusiv”.

Pe de altă parte, el a susținut că aprovizionarea cu cablaje, care a reprezentat o problemă încă de la invazia rusă din Ucraina din februarie, este din nou stabilă.

Deși Aksel a remarcat că Volkswagen investește masiv în detectarea timpurie, ea a avertizat că “ceea ce am văzut în lanțurile de aprovizionare în ultimii doi ani, aceasta este noua normalitate”.

Aksel a continuat: “În orice caz, va deveni și mai complex și mai provocator, având în vedere provocările geopolitice actuale.”

Volkswagen listează Porsche pe bani serioși

Având în vedere că achiziția este finalizată într-un moment dificil pentru piață, Grupul Volkswagen vizează o evaluare de până la 75 de miliarde de euro pentru producătorul de mașini sport premium Porsche, ceea ce este mai puțin decât ținta sa anterioară de până la 85 de miliarde de euro.

Grupul Volkswagen ar urma să evalueze acțiunile preferențiale ale Porsche AG la o valoare cuprinsă între 70 și 75 de miliarde de euro, sau între 76,50 și 82,50 euro pe acțiune, potrivit companiei.
Potrivit datelor Refinitiv, în partea de sus a intervalului, ar depăși a doua cea mai mare ofertă publică inițială din Europa.

„IPO-ul Porsche va fi cel mai probabil un succes… investitorii stau la coadă. Dacă IPO-ul Porsche merge bine, s-ar putea imagina să plasăm alte părți ale Volkswagen, cum ar fi Audi, la bursă”, a spus expertul auto Arndt Ellinghorst.

Acțiunile vor fi puse la dispoziția investitorilor privați din Germania, Austria, Elveția, Franța, Italia și Spania, iar perioada de subscriere, atât pentru investitorii individuali, cât și pentru cei instituționali, se preconizează că va fi cuprinsă între 20 și 28 septembrie.
Pe 29 septembrie, va începe tranzacționarea la Bursa de Valori din Frankfurt, potrivit VW.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment