Rabla pentru electrocasnice se extinde în România: cum te mai ajută Guvernul să scazi factura la energie, începând cu becurile

Dă şi tu share articolului

Programul Rabla pentru electrocasnice din România este un exemplu excelent de asistență socială.
Acesta servește drept motivație pentru ca românii să cumpere aparate mult mai eficiente din punct de vedere energetic.
Rabla ar putea extinde inițiativa pentru a include și becurile electrice, pentru a reduce și mai mult costurile cu energia electrică.

În urmă cu aproximativ o săptămână, pe internet au apărut informații despre Rabla pentru becuri, însă ieri, la Parlament, Marcel Ciolacu a oferit mai multe informații.

Șeful PSD a precizat că, deși ideea este încă în stadiul de proiect, există mari șanse ca ea să devină realitate datorită extinderii programului Rabla, deja de succes, pentru electrocasnice.
În cazul în care nu a fost clar, noua politică urmărește să reducă consumul de electricitate al gospodăriilor din România, având în vedere costul tot mai mare al energiei.

Ce este Rabla pentru becuri

Pe hârtie, costurile pentru ca românii să treacă de la becurile cu filament la cele cu LED vor fi acoperite de statul român dacă această idee va fi promulgată.
Acestea din urmă ar aduce un mare beneficiu în ceea ce privește consumul de energie electrică și ar folosi mult mai puțină energie decât becurile convenționale.
Oficialul social-democrat a declarat că în condiții ideale – imposibil de definit – ar fi încântat ca oamenii să cumpere becuri românești pentru că sunt mai ieftine.

“Din bani europeni, avem programul Rabla pentru electrocasnice, unde, după părerea mea, mașina de spălat rufe este unde este cel mai mare consum și se caută din punct de vedere tehnic cum să o încadreze”, a mai spus autorul. Nu e un program separat (Rabla pentru becuri – n.r.). Deci Comisia Europeană şi din fonduri europene noi avem acces România în aceste proiecte, de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic.

Pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză, am cerut, de asemenea, să analizăm câte becuri folosește o gospodărie medie.
Inventarea becurilor cu leduri nu este un lucru teribil.
Dimpotrivă, dar haideți să examinăm cum putem face să funcționeze, nu pe efortul bugetar intern, deoarece avem deja acest program care a fost extins pentru a include acest domeniu de către Comisie.
Potrivit Digi 24, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat: “Aș vrea becuri românești, bănuiesc că erau cele mai ieftine, era un bec de 12 lei”.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment