Volkswagen își urmărește interesul: unde vrea să construiască noua fabrică de baterii

Dă şi tu share articolului

VW amână luarea unei decizii cu privire la o nouă fabrică de baterii până când va afla cum va reacționa Europa la legea americană de reducere a inflației.

Grupul VW a anunțat miercuri că amână planurile de dezvoltare a unor fabrici de baterii suplimentare în Europa pentru a vedea cum va reacționa Europa la Legea americană de reducere a inflației.

Potrivit Financial Times, Volkswagen renunță la planurile de înființare a unei fabrici de baterii în Europa de Est în favoarea prioritizării construcției unei fabrici în America de Nord, unde ar putea primi subvenții de 9 până la 10 miliarde de euro.

Când a fost întrebat despre afirmația FT, un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că producătorul auto încă analizează potențialele locații din Europa de Est și America de Nord pentru următoarele sale fabrici de celule și că nu a fost luată încă nicio decizie.

“Ne menținem angajamentul față de obiectivul nostru de a ridica fabrici de celule în valoare de 240 GWh în Europa până în 2030, dar pentru a face acest lucru sunt necesare cadrele juridice și de reglementare adecvate.
Prin urmare, așteptăm să vedem ce va aduce presupusul Acord Verde al UE “a declarat Volkswagen.

VW are planuri mari.

În 2021, Volkswagen a declarat că va construi șase gigafabrici în Europa, iar Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă vor concura pentru una dintre deschiderile din 2027. Fostul CEO Herbert Diess.

Prima dintre cele șase unități, un joint-venture cu Northvolt, în care Volkswagen deține o participație de 20%, se va deschide în Suedia în acest an.
În condițiile în care VW deține o participație de 26 la sută în Gotion High-Tech din China, o a doua va fi construită în Germania.
Aceasta va crea celule nou-nouțe, unificate, pentru vehiculele electrice din categoria de volum.

La Sagunto, în Spania, în apropiere de Valencia, va fi construită o altă fabrică de celule; producția va începe acolo în 2026.

Pentru “cel puțin una” dintre fabricile de baterii, Skoda a declarat că Cehia, țara în care se află sediul mărcii, ar fi locația perfectă.

Instalația din Europa de Est va avea un sediu permanent în prima jumătate a anului 2023, a precizat grupul Volkswagen într-un comunicat din octombrie 2018.

Thomas Schmall, membru al consiliului de administrație al Volkswagen, a scris săptămâna trecută pe LinkedIn că Europa riscă să piardă “cursa pentru investiții de miliarde de euro care vor fi făcute în următoarele luni și ani” din cauza condițiilor seducătoare ale IRA.

Schmall a afirmat că a participat săptămâna trecută la o discuție cu autoritățile UE, prin intermediul Alianței Europene a Bateriilor, cu privire la condițiile prealabile pentru fabricarea bateriilor în Europa.

El a menționat o abordare bazată pe materii prime, energie regenerabilă la prețuri accesibile și ajutor de stat în conformitate cu China și America de Nord.

Dacă Northvolt se extinde mai întâi în America de Nord sau își construiește următoarea fabrică de baterii în Germania, această decizie nu a fost încă luată.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment