Viitorul inteligenței artificiale, Chat GPT 5: cine își pierde locul de muncă din cauza lui, când se lansează

Dă şi tu share articolului

GPT-3 a fost pus la dispoziție de OpenAI în iunie 2020, iar ChatGPT-3 a fost activat la 30 noiembrie 2020. Comunitatea AI a fost uimită de performanțele acestei versiuni și de înțelegerea unor probleme dificile. La 12 martie 2023, GPT-4 a fost actualizată și pusă la dispoziția publicului larg.

Multe capacități și îmbunătățiri noi au fost aduse la GPT-4, inclusiv capacitatea de a vorbi ca o persoană și o mai bună înțelegere a contextului. OpenAI a avansat în mod constant cercetarea în domeniul inteligenței artificiale prin îmbunătățirea modelelor lor și prin descoperirea unor aplicații noi pentru acestea. La 23 martie 2023, Open AI a declarat că va susține plugin-urile ChatGPT.

OpenAI va fi acum inclus în ChatGPT 5. Iată câteva precizări cu privire la noua direcție AI.

Deși ChatGPT-4 a fost lansat abia acum câteva zile, sintagma “ChatGPT-5” este deja bine cunoscută. Fanii ChatGPT-4 anticipează cu nerăbdare viitorul asistent de inteligență artificială (AI). Ați citit bine. S-a discutat anterior despre ChatGPT-5.

Pe scurt, ChatGPT este un asistent de inteligență artificială bine cunoscut pe care mulți oameni îl folosesc. Acesta ne sugerează rețete în funcție de ingredientele din frigider, ne dezvoltă strategia și codul de marketing și ne asistă cu temele de la școală. Chiar și politicienii îl folosesc pentru a-și redacta discursurile.

Dar se pare că jocul se va schimba mult mai mult cu noul ChatGPT-4. Chiar dacă ChatGPT-4 tocmai fusese lansat, “ChatGPT-5” a fost topicul numărul 1 în topul tendințelor pe Twitter timp de o zi, după ce a primit peste 25.000 de tweet-uri referitoare la următorul capitol din saga ChatGPT.

Unul dintre creatorii OpenAI, care deține ChatGPT și este compania-mamă a ChatGPT, Sam Altman, a subliniat de ce ChatGPT-4 este mult superior lui ChatGPT-3. Se pare că există mult interes pentru următorul asistent personal cu inteligență artificială. ChatGPT-4, potrivit lui Altman, este cel mai inventiv dintre toți.

Chat GPT 5 ar apărea la sfârșitului anului acesta

În opinia sa, este, de asemenea, mai uman. Pe rețelele de socializare, Altman a afirmat: “Este mult mai puțin greșit și mult mai puțin părtinitor”. Unii dintre noi așteaptă deja următoarea versiune, deoarece ChatGPT-4 este folosit ca o jucărie de Crăciun nou-nouță. Este comparabil cu a lua micul dejun în timp ce te gândești la prânz.

ChatGPT-5 este deja mai popular decât ChatGPT-4 pe Twitter, unde este discutat de mulți profesioniști. Ce ar dori aceste persoane să vadă adăugat în viitoarea versiune și care nu a fost deja făcut? Graficele ChatGPT-5, pe care ChatGPT-4 nu le-a realizat încă, sunt așteptate de mulți dintre ei.

În schimb, ChatGPT-4 poate fi folosit pentru a învăța ChatGPT-5. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu SkyNet, este important de reținut că este plasat într-un viitor fictiv în care roboții inteligenți AI conduc planeta. Suntem înțelepți să sperăm în permanență la următoarea inteligență artificială?

Dezvoltarea GPT-5 poate modifica în mod fundamental domeniul procesării limbajului natural și poate avea un efect semnificativ asupra societății în ansamblu. Iată câteva articole legate de GPT-5.

GPT-5 are potențialul de a modifica modul în care oamenii învață. Acesta ar putea fi utilizat pentru a dezvolta ajutoare mai sofisticate pentru învățarea limbilor străine, inclusiv asistenți virtuali care pot răspunde la întrebările unui cursant într-un mod care pare natural. În plus, ar putea fi folosit pentru a dezvolta tehnici mai sofisticate de evaluare a competenței lingvistice, ceea ce ar ajuta profesorii să determine cât de eficient vorbesc copiii lor.

În timp ce crearea unui model lingvistic atât de sofisticat ar putea avea unele pericole, GPT-5 ar putea avea multe avantaje. GPT-5 ar putea fi folosit pentru a crea informații dăunătoare, cum ar fi știrile false. GPT-5 ar putea exacerba discriminarea dacă este antrenat în mod necorespunzător pe un eșantion variat.

Abilitățile puternice de înțelegere a limbajului ale GPT-5 pot îmbunătăți comunicarea într-o varietate de contexte. Printre altele, ar putea fi folosită pentru a îmbunătăți chatbots de servicii pentru clienți, pentru a oferi asistenților virtuali o voce mai umană și pentru a îmbunătăți serviciile de traducere lingvistică.

Industria medicală ar putea fi afectată de GPT-5. Acesta ar putea fi utilizat pentru a îmbunătăți citirea și înțelegerea scrierilor medicale, ceea ce ar face mai simplu pentru medici și cercetători să citească, să înțeleagă și să analizeze materialele medicale. În plus, ar putea fi aplicată pentru a îmbunătăți acuratețea și naturalețea răspunsurilor oferite de chatbots din domeniul sănătății. Astfel, îngrijirea pacienților ar fi îmbunătățită.

Pentru a răspunde la solicitări într-un mod care să pară uman, se crede că GPT-5 se bazează, ca și precursorii săi, pe o arhitectură transformativă care este antrenată pe un volum considerabil de texte. Dar, în comparație cu GPT-3 și GPT-4, se anticipează că GPT-5 va fi semnificativ mai mare și mai sofisticat.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale GPT-5 este capacitatea sa de a oferi răspunsuri mai semnificative și mai logice. GPT-5 trebuie să învețe mai multe despre ironie și sarcasm. În plus, trebuie să fie capabil să genereze soluții care sunt mai originale și mai diverse, ceea ce l-ar face eficient pentru o varietate de activități.

GPT-5 a fost în mare parte necunoscută până la sfârșitul lunii martie 2023. Se așteaptă ca GPT-5 să aibă mult mai multe opțiuni și constrângeri de calcul decât GPT-4. În plus, ChatGPT-5 ar trebui să fie predat folosind diverse funcții și să fie capabil să gestioneze contexte mai lungi. Se anticipează că GPT-5 va fi introdus la sfârșitul anului 2023, potrivit WindowsCentral, și probabil va continua să îmbunătățească producția de text și procesarea limbajului natural, potrivit unui alt raport din Digital Trends.

GPT Chat 5 ar putea, totuși, să ducă la pierderea locurilor de muncă pentru unii angajați. Jurnalismul este una dintre industriile care ar putea fi afectată, iar în loc să scriu eu acest post în viitor, un sistem de inteligență artificială ar putea face acest lucru.

GPT-5 ar trebui să fie capabil să înțeleagă și mai bine limbajul și să producă răspunsuri care sunt mai relevante pentru întrebarea în cauză. Crearea GPT-5 reprezintă un progres semnificativ pentru procesarea limbajului natural, în ciuda unor îngrijorări considerabile. Dar ar putea să ne facă mai inteligibili și mai eficienți în comunicare. Pe măsură ce este conceput și pus în practică, este la fel de crucial să acordăm atenție modului în care este fabricat și utilizat.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment