Viitorul în imobiliare: case plutitoare care pot fi construite oriunde

Dă şi tu share articolului

O conștientizare sporită a creșterii nivelului mării și a riscului de inundații urbane a alimentat interesul pentru construcțiile pe apă, dar opțiunile convenționale, cum ar fi fundațiile din beton umplute cu polistiren și pontoanele din plastic, sunt rigide, dificil de mutat și incredibil de nesustenabile.
Vom locui în case plutitoare într-un mod similar.

Studioul danez de arhitectură maritimă MAST a dezvoltat o tehnologie pentru crearea de structuri plutitoare care încearcă să fie mai adaptabilă și mai durabilă decât tehnicile convenționale.
Pentru a oferi o bază plutitoare sigură, MAST a dezvoltat un sistem nou de module de ambalare simple, fabricate din plastic armat reciclabil, care pot fi transportate cu ușurință în întreaga lume și asamblate în nenumărate configurații. Cu ajutorul acestui sistem, puteți construi aproape orice pe apă, de la case plutitoare în Seattle, la campinguri plutitoare în fiordul Oslo sau saune pe malul râului Hobart. Metoda este, de asemenea, extrem de adaptabilă și ecologică.

Case plutitoare
MAST caută parteneri care îi împărtășesc viziunea de a crea proiecte plutitoare de ultimă generație și sustenabile, în timp ce creează un pavilion plutitor prototip care utilizează sistemul Land on Water.
Modulele simple de ambalare compuse din polimer armat reciclat servesc drept fundație a sistemului.
Acestea pot fi transportate cu ușurință, asamblate la fața locului și sunt incredibil de puternice și durabile.
Modulele pot fi asamblate într-o varietate de moduri pentru a crea fundații plutitoare pentru clădiri, zone publice și locuințe.

Pământul pe apă oferă o casă perfectă pentru pești și crustacee, precum și un punct de ancorare pentru moluște și alge marine, în timp ce fundațiile din oțel și beton sunt frecvent vopsite cu substanțe periculoase.

Sistemul este alcătuit din containere modulare care pot fi umplute cu diverse materiale plutitoare, la fel cum se utilizează coșurile de gabioane în sectorul construcțiilor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment