Nu mai pot avea permis de conducere. Informația pe care trebuie să o știe toți șoferii din România

Dă şi tu share articolului

Atenție, șoferi.
Numeroși români se confruntă cu probleme de sănătate care le pot pune viața în pericol, mai ales atunci când conduc un autovehicul.
Aceștia trebuie să respecte o serie de cerințe legale pentru a evita ca acest lucru să se întâmple și ca poliția să le retragă permisul.
Iată care este principalul aspect:

La ce riscuri se expun șoferii care se confruntă cu aceste probleme

Orice persoană care dorește să obțină un permis de conducere trebuie să știe că trebuie să prezinte un certificat care să ateste că este apt din punct de vedere fizic și psihic înainte de a obține permisul de conducere.

Chiar dacă aveți acest certificat, există posibilitatea ca, în timp, problemele dumneavoastră actuale de sănătate să se agraveze, iar medicul de familie vă poate recomanda să consultați un specialist pentru o examinare completă.
Trebuie să vă prezentați la medic în termen de trei zile pentru a afla ce probleme aveți și dacă acestea pot fi remediate, în cazul în care afecțiunea v-ar împiedica să conduceți o mașină.

Dacă nu faceți acest lucru, poliția vă poate suspenda dreptul de a conduce până când veți fi din nou considerat apt din punct de vedere medical pentru a conduce un vehicul.

Tulburările cardiovasculare se numără printre cele mai frecvente probleme care ar putea să vă facă imposibilă conducerea unui vehicul, motiv pentru care cei care le au trebuie să urmeze o terapie specifică înainte de a-și putea redobândi privilegiile de conducere.

Ce schimbări au apărut în ordinul Ministerului Sănătății

Toți șoferii trebuie acum să fie apți din punct de vedere fizic și psihic pentru a conduce un vehicul, conform unui regulament din 2017 al Ministerului Sănătății.
Subiectul tulburărilor cardiovasculare, care pot face ca pasagerii să nu fie în siguranță la volan, a fost, de asemenea, adus în discuție la acea vreme.

Regulamentul Ministerului Sănătății a fost actualizat trei ani mai târziu pentru a include și alte afecțiuni care pot face imposibilă conducerea unui autovehicul de către o persoană.
Astfel, noul regulament reiterează limitările privind conducerea cauzate de prezența tulburărilor cardiovasculare, precizând în același timp și alte probleme de sănătate care necesită întreruperea conducerii și administrarea de terapie specializată.

Conform acesteia, “4.1 Boala sau afecțiunea cardiovasculară poate duce la o schimbare bruscă a funcției cerebrale care prezintă un risc pentru siguranța rutieră și justifică o restricție temporară sau permanentă în ceea ce privește conducerea unui autovehicul.

4.2. În cazul următoarelor afecțiuni cardiovasculare, candidaților sau conducătorilor auto din grupele indicate le pot fi eliberate sau reînnoite permisele de conducere auto numai după ce afecțiunea în cauză a fost efectiv tratată și sub rezerva avizului eliberat de medicul de specialitate cardiologie și, după caz, prin efectuarea unui control medical periodic”, se arată în ordimul emis de Ministerul Sănătății.

Cum îți poți recupera permisul de conducere în funcție de afecțiunea de care suferi
Prin urmare, cei care suferă de următoarele afecțiuni ar trebui să fie informați că trebuie să respecte legea, abținându-se de la condus, astfel încât să se poată concentra pe rezolvarea problemelor de sănătate care le-ar putea pune în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic.

Ar trebui să știți că privilegiul de a conduce este în pericol dacă aveți bradiaritmii, tahiaritmii, boli cardiace structurale, tahicardie ventriculară, implantarea sau înlocuirea stimulatorului cardiac, sindrom coronarian, insuficiență cardiacă, transplant de inimă sau hipertensiune malignă și să vă faceți planuri pentru a vă consulta în curând medicul specialist.

Există, de asemenea, situații mai regretabile în care starea unei persoane face ca aceasta să nu poată conduce un vehicul.
Printre aceste persoane se numără cei care au defibrilatoare, cei care suferă de boli vasculare periferice, cum ar fi anevrismele aortice toracice și abdominale, sau cei care se confruntă cu insuficiență cardiacă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment