Versiunea de WhatsApp care te lasă fără cont, este interzis să o folosești: avertismentul experților

Dă şi tu share articolului

Este posibil să urmați sfatul experților în securitate cibernetică cu privire la o versiune a programului care vă poate lăsa fără cont și, în anumite situații, fără bani în bancă, dacă sunteți unul dintre cei peste două miliarde de utilizatori WhatsApp, mulți dintre ei fiind dependenți de programul de chat.

Numeroase versiuni modificate ale unor aplicații cunoscute au început să circule online de-a lungul timpului, multe dintre acestea oferind funcții suplimentare sau avantaje care nu sunt prezente în ediția originală a programului.
Potrivit specialiștilor în securitate cibernetică de la Kaspersky, WhatsApp este una dintre aceste aplicații care este frecvent “reambalată” sub diferite denumiri, iar cea mai recentă dintre versiunile “modificate” a făcut deja sute de victime.

YoWhatsApp, varianta de WhatsApp de care trebuie să fug


O versiune actualizată a WhatsApp, care a fost recent în trend pe internet, a fost descoperită de cercetătorii Kaspersky.
YoWhatsApp a câștigat o popularitate enormă după ce o reclamă pentru el a fost afișată de aplicații cunoscute precum Snaptube și Vidmate.
După ce un virus troian cunoscut sub numele de Triada a fost instalat pe telefoanele utilizatorilor de Android, acesta a făcut de atunci peste 3600 de victime.

Pentru a funcționa, YoWhatsApp are nevoie de același acces la SMS, calendar și alte servicii ca și WhatsApp. Din nefericire, aplicația poate instala și alte programe dăunătoare, instalând mai întâi Triada Trojan.
De asemenea, hackerii vă pot înscrie în numeroase aplicații contra cost, pot trimite mesaje în numele dvs. către persoane din agenda dvs. și, în final, vă pot epuiza contul bancar, deoarece au acces la semnătura contului dvs. de WhatsApp.

Potrivit oficialilor Kaspersky, utilizatorii versiunii modificate de WhatsApp trebuie să se conecteze la conturile lor legitime pentru a o putea folosi. Cu toate acestea, utilizatorii primesc, de asemenea, troianul Triada împreună cu noile funcții. Odată ce victima este infectată, atacatorii descarcă și rulează linii de cod malițios pe dispozitiv, obținând, totodată, cheia contului de WhatsApp din aplicația oficială.

În declarația de presă se spune: “În plus față de permisiunile necesare pentru ca WhatsApp să funcționeze așa cum este prevăzut, [atacatorii] au capacitatea de a deturna conturi și de a extrage bani de la victime prin înscrierea acestora în abonamente plătite de care nici măcar nu sunt conștiente.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment