Vânzările Dacia au crescut anul trecut în toată lumea. Care este cel mai de succes model al constructorului român

Dă şi tu share articolului

Comparativ cu 2020, Constructorul Dacia a vândut anul trecut 537.095 vehicule cu 3.1% mai mult decat 2020.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Dacia a atins o cotă de piață de 6,2% în segmentul de vânzări clienți privați din Europa, urcând pentru prima dată pe locul trei în acest grup.

În Franța, Dacia este marca care vinde cele mai multe mașini consumatorilor individuali. De asemenea, se clasează în primele cinci în alte nouă națiuni europene (Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Austria, Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Croația) și se află în primele zece din Germania.
Potrivit comunicatului de presă raportat de Agerpres, Dacia este și lider de piață în Maroc, succesul modelelor Sandero și Duster susținând performanța.

Dacia Sandero a raportat un volum de 226.805 unități din totalul unităților vândute în 2021, a treia generație a modelului reprezentând peste 90% din aceste vânzări.
Pentru al șaselea an consecutiv, Sandero a fost cel mai popular model din Europa printre clienții privați în 2021. În mai multe țări, a fost cel mai popular model în general.
Având în vedere aceste circumstanțe, vehiculul a terminat anul precedent pe locul doi printre cele mai bine vândute modele din Europa.

Dacia Duster, care este cel mai bine vândut SUV din Europa pentru clienții privați începând din 2018, a prezentat și el un model similar. Cu 186.001 unităţi comercializate în 2021 pe toate pieţele, Duster a depăşit două milioane de exemplare vândute de la lansarea sa, în 2010.

Debut promițător pentru modelul Spring

Modelul Dacia Spring, care a fost introdus în segmentul „verde” în primăvară, a vândut 27.876 de unități și a avut peste 46.000 de comenzi până la sfârșitul anului 2021.
80 la sută dintre clienții care și-au cumpărat un vehicul Spring, conform purtătorilor de cuvânt de afaceri, erau deja clienți marca Dacia.

Logan a reprezentat 13.482 din cele 38.120 de vehicule vândute de Dacia în tara noastra în 2021, urmată de Duster (9.045), Sandero (8.227) și Spring (3.068).

Jogger, un nou vehicul de familie cu până la 7 locuri, care se așteaptă să se potrivească nevoilor de confort, spațiu și de modularitate a unei game largi de clienți, se va face parte si el in clasa modelelor din gama Dacia în acest an.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment