Twitter interzice linkurile către mai multe rețele sociale concurente. Utilizatorii care nu respectă regula pot fi suspendați

Dă şi tu share articolului

Utilizatorii Twitter nu vor mai putea să publice linkuri către diverse rețele sociale concurente, a anunțat duminică într-un comunicat site-ul deținut de miliardarul Elon Musk, potrivit AFP.

În anunț se precizează că “Twitter nu mai permite comercializarea gratuită a anumitor rețele sociale pe Twitter”, numind rețelele afectate Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post și Nostr, precum și “linkuri către agregatori de rețele sociale, cum ar fi linktr.ee, lnk.bio”.
Printre tweet-urile interzise se numără cele de genul “Urmați-l pe @numeledeutilizator pe Instagram”.

Utilizatorii riscă să le fie suspendate conturile de Twitter dacă încalcă această linie directoare.
Rețeaua de socializare precizează că “orice recidivă va duce la o suspendare permanentă”, dar notează că “în cazul în care încălcările acestei reguli rămân un act izolat sau constituie o primă nerespectare, putem lua o serie de măsuri, de la ștergerea unuia sau mai multor tweet-uri până la închiderea temporară a contului (conturilor)”.

Excentricul fondator al Tesla și SpaceX a declarat în repetate rânduri că susține libertatea de exprimare nerestricționată. Înainte de a achiziționa recent Twitter, platforma de socializare a fost acuzată că a folosit moderarea conținutului pentru a cenzura anumite puncte de vedere, inclusiv suspendarea contului fostului președinte republican al SUA, Donald Trump.

Conturile mai multor jurnaliști de la organizații media americane cunoscute, precum CNN, New York Times și Washington Post, au fost închise de Musk în ultimele zile, înainte de a fi restabilite. Acest lucru a stârnit indignarea ONU și a Comisiei Europene, a cărei președintă, Ursula von der Leyen, l-ar fi amenințat pe fondatorul Twitter cu sancțiuni.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment