Cât de veche este apa pe care o bem: explicația oamenilor de știință

Dă şi tu share articolului

Pentru oamenii de știință, originea apei pe Pământ este încă un mister.
Numeroase teorii și ipoteze au fost propuse pentru a explica modul în care a apărut, iar fiecare dintre ele are o multitudine de date de sprijin.

Potrivit unui articol din GeoScienceWorld Elements, apa este abundentă și în alte sisteme solare.
Apa se “plimbă” atunci când steaua se extinde și se formează planete în jurul ei în sisteme solare similare cu al nostru.

Vârsta apei de pe planeta noastră
Conform dovezilor, apa de pe planeta noastră are o vechime de 4,5 miliarde de ani.

Un nor molecular uriaș este primul care a apărut în timpul formării unui sistem solar.
Hidrogenul, elementul principal al apei, constituie majoritatea norului.
Potrivit articolului, acesta conține, de asemenea, heliu, oxigen și carbon, precum și grăunțe minuscule de praf de silicat și carbon.

Atunci când oxigenul intră în contact cu un grăunte de praf din această regiune friguroasă a unui nor molecular, acesta îngheață și aderă la suprafață.
Moleculele mai ușoare de hidrogen din nor se agață apoi de particulele de praf înghețate, dar apa nu formează efectiv apă până când hidrogenul și oxigenul nu se amestecă.

Acest lucru le face să reacționeze, creând gheață de apă atât în apa obișnuită, cât și în apa grea care conține deuteriu.

Izotopul de hidrogen deuteriu este denumit hidrogen greu.
Nucleul său conține un proton și un neutron.
Acest lucru îl deosebește de protium sau de hidrogenul “comun”.
Protonul din proton nu are neutron.
Ambii izotopi stabili ai hidrogenului există și astăzi și pot reacționa cu oxigenul pentru a genera apă.

Autorii se referă la prima etapă a procesului pe care îl descriu în cercetarea lor ca fiind faza rece, care este atunci când gheața de apă formează o manta pe granulele de praf.

După cum s-a afirmat anterior, vârsta apei de pe Pământ este de 4,5 miliarde de ani.
o parte din ea.

Oamenii de știință au declarat că alți actori importanți de pe Pământ, cum ar fi carbonul, oxigenul molecular și câmpul magnetic, sunt inextricabil legați de nașterea și evoluția apei de pe planetă.

Aceștia au ajuns la concluzia că “o mare parte din apa Pământului s-a format probabil chiar la începutul nașterii sistemului solar, folosind un nor rece de gaz și praf, a înghețat și s-a conservat în timpul diferitelor etape care au dus la formarea planetelor, asteroizilor și cometelor și a fost transmisă în cele din urmă către Pământul în curs de dezvoltare”.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment