Top 10 cele mai proaste mașini din Europa: pe ce loc se clasează Dacia

Dă şi tu share articolului

Potrivit unui sondaj realizat în rândul a aproape 25.000 de proprietari de automobile, Jeep este cel mai periculos constructor auto.

WhatCar a intervievat proprietarii de vehicule second-hand cu o vechime mai mică de cinci ani pentru a vedea cât de des au avut defecțiuni în ultimii doi ani.

Pentru un scor total de 100, sondajul de fiabilitate a întrebat cât timp au durat reparațiile și cât au costat acestea.

Jeep a primit un scor de doar 77%; cu cât numărul este mai mare, cu atât marca de automobile este mai demnă de încredere.

Proprietarii unor modele Jeep specifice au evaluat fiabilitatea fiecăruia pe parcursul studiului.

Cu un scor de 81,4%, Land Rover a fost evaluat ca fiind al doilea cel mai puțin fiabil producător.

Când rezultatele sondajului au fost anunțate săptămâna trecută, Land Rover Discovery a fost considerat cel mai periculos model.
Fiat, care a fost, de asemenea, criticat de proprietari în raport pentru defecțiunile frecvente, a fost al treilea cel mai riscant constructor auto.

Cei mai nesiguri producători de mașini

Jeep – 77,0%
Land Rover – 81,4%
Fiat – 86,4%
Alfa Romeo – 87,3%
Peugeot – 87,4%
Ford – 87,8%
Jaguar – 88,7%
Nissan – 89,3%
Vauxhall – 89,5%
Mercedes – 89,5%

Tesla Model 3 a fost identificat ca fiind cel mai puțin fiabil vehicul electric în cadrul defalcării modelelor din sondaj în funcție de sistemul de propulsie.

Discovery, modelul care a avut cele mai slabe performanțe, a primit un scor de 78,9%, în timp ce Tesla a primit un scor de 78,9% după ce a fost evaluat pentru probleme legate de caroserie, suspensie, navigație prin satelit și finisaje interioare.

Redacția WhatCar a ajuns la concluzia că “calitatea construcției și fiabilitatea sunt foarte proaste, iar sistemul de încălzire nu funcționează întotdeauna”.

Cei mai de încredere producători de mașini
Cercetarea a arătat că Nissan Leaf a fost cel mai fiabil vehicul electric.

WhatCar a enumerat, de asemenea, cei mai fiabili producători auto în secțiunea opusă a sondajului, și nu a fost o surpriză faptul că firmele japoneze au dominat primele două poziții.

Cu un scor final de 98,4%, Lexus a ocupat primul loc; Toyota, o companie soră, a ocupat locul al doilea cu 97,24%.

Cu un scor combinat de 97%, Mitsubishi, care nu mai vinde automobile în Europa, și Mini, un vehicul construit în Marea Britanie, au egalat pentru locul trei.

Este interesant de remarcat faptul că, în afară de Mini, Dacia este singurul alt producător auto european din top trei. Producătorul român reușește să obțină un scor mai mult de cât onorabil și detronează giganți ai industriei cum ar fi Ford sau Mercedes.

Lexus – 98,4%
Toyota – 97,2%
Mini – 97,0%
Mitsubishi – 97,0%
Hyundai – 95,8%
Suzuki – 95,8%
Kia – 95,5%
Mazda – 95,2%
MG – 95,0%
Dacia – 94,4%

„Sondajul arată că ceea ce plătiți este rareori direct legat de fiabilitatea vehiculului pe care îl obțineți și că, ca întotdeauna, cumpărătorii trebuie să cerceteze cu atenție înainte de a se angaja către o marcă dacă fiabilitatea este o problemă”, a concluzionat sursa citată.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment