Toate cardurile pe care se încarcă voucherele sociale vor fi emise până la sfârşitul săptămânii viitoare

Dă şi tu share articolului

Până miercuri, au fost distribuite peste 2 milioane de carduri cu o limită de încărcare de 250 de lei.

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, până miercuri fuseseră distribuite peste 2 milioane de carduri cu limita de încărcare de 250 de lei pentru indemnizația de hrană și masă caldă. Toate cardurile vor fi distribuite până la sfârșitul săptămânii viitoare (MIPE).

“Peste 2 milioane de carduri au fost deja distribuite și toate vor fi distribuite până la sfârșitul săptămânii viitoare.
Ne așteptăm ca această zi să marcheze, de asemenea, sfârșitul procesului de distribuție.
Nu există nicio șansă ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest ajutor, dar o posibilă excepție ar putea apărea în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns la notificarea reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română”, potrivit comunicatului MIPE.

Voucherele de 250 de lei se încarcă o dată la două luni până la sfârșitul anului, iar după aceea sunt valabile 12 luni.
Prin urmare, tranșa IV poate fi utilizată până în decembrie 2023, dacă este încărcată în decembrie 2022.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care includ instrucțiuni de utilizare (împreună cu codul PIN), o listă a magazinelor în care pot fi utilizate și un număr de telefon în caz de probleme.

Numai destinatarii au voie să utilizeze cardurile.
În circumstanțe excepționale, în cazul în care beneficiarul nu se poate deplasa la comercianți pentru a utiliza asistența, acesta poate încredința cardurile unei rude apropiate sau unui prieten, dar numai cu actul de identitate al acestuia.

Beneficiarii sunt îndemnați să ia legătura cu Serviciul Clienți al emitentului pentru a afla mai multe despre soldul curent al cardului sau creditul disponibil, precum și alte detalii.

Înainte de livrarea fiecărui tichet social, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza lunar listele de beneficiari pentru a căuta eventuale modificări față de listele anterioare.

“În acest caz, emiterea și distribuirea tuturor celor 2,5 milioane de carduri sociale sunt aproape finalizate.
Românii neajutorați vor putea primi acum 1.000 de lei, distribuiți în patru tranșe, pentru hrană și masă caldă, grație suportului electronic. După cum puteţi observa în comunicările noastre săptămânale, toţi cei implicaţi sunt mobilizaţi exemplar pentru a urgenta finalizarea procesului, pentru care le aduc încă o dată mulţumiri”, a declarat Marcel Boloş, potrivit comunicatului citat.

Vouchere sociale sunt acordate pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiari de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanelor încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiilor monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiilor care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanelor fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment