Tesla nu a uitat de Cybertruck: când urmează să înceapă producția

Dă şi tu share articolului

Potrivit celui mai recent raport financiar trimestrial al producătorului de vehicule electrice, Cybertruck “este programat să înceapă producția în cursul acestui an în fabrica Gigafactory din Texas”.

A fost nevoie de ani de zile pentru ca această garanție să se materializeze.
După ce camionul electric al Tesla a fost dezvăluit pentru prima dată în 2019, peste 250.000 de persoane au plasat imediat precomenzi pentru unul.
Potrivit Electrek, mai mult de 1,5 milioane de persoane au făcut rezervări pentru Cybertruck în luna noiembrie.

În timp ce cumpărătorii așteaptă Cybertruck, mai mulți constructori auto mai recunoscuți încep să introducă propriile camionete electrice.
Ford a început să distribuie F-150 Lightning în aprilie.
Ram a dezvăluit Ram 1500 Revolution la începutul acestei luni, promițând că va începe producția în 2024.

În timp ce afacerea nu a mai dezvăluit un nou model de autoturism de ani de zile, Tesla a început să fabrice semiremorci electrice anul trecut.

Tesla a declarat, de asemenea, în raportul său pentru al patrulea trimestru:

Informații suplimentare despre platforma noastră de vehicule de generație următoare vor fi prezentate la Ziua investitorilor din 1 martie 2023.

Pentru al patrulea trimestru din 2022, Tesla a raportat un venit net și recorduri de vânzări.
Venitul net (GAAP) a crescut de peste patru ori, la peste 12,6 miliarde de dolari pentru întregul an, în timp ce vânzările globale au crescut cu 51% de la an la an, la 81,5 miliarde de dolari.

În plus, corporația și-a apărat reducerile recente și drastice de prețuri, recunoscând că prețurile de vânzare “au fost, de obicei, pe o pantă descendentă timp de mulți ani”.

El a declarat: “Pentru a deveni un producător de mașini de mai multe milioane de euro, trebuie îmbunătățită accesibilitatea”.

Potrivit acestuia, Tesla “promovează rate de producție mai rapide și accelerează strategia noastră de reducere a costurilor”.

China este importantă

Elon Musk consideră că China va reprezenta cea mai mare provocare pentru Tesla.

A doua piață ca mărime pentru Tesla Inc. este China, care va reprezenta aproximativ două treimi din totalul vânzărilor de mașini electrice la nivel global în 2022. China găzduiește, de asemenea, cea mai mare fabrică a Tesla.

În plus, este o piață unde vehiculele electrice sunt utilizate pe scară largă și unde mai mulți concurenți, precum Xpeng, Nio și BYD Co. concurează atât la preț, cât și la stil.

Ei sunt cei mai sârguincioși și mai isteți lucrători”, a declarat Musk.

Prin urmare, presupunem că, probabil, există o firmă în China care este a doua după Tesla.

În urma reducerilor de preț în China, din cauza concurenței în creștere și a cererii în scădere, Tesla a făcut reduceri de preț și în SUA și pe alte piețe.

Musk a lăudat anterior angajații și rivalii chinezi.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment