Stellantis mizează pe electrificare: ce își propune gigantul european

Dă şi tu share articolului

Întreprinderea comună a Nidec Leroy-Somer Holding și Stellantis, Emotors, a început să producă motoare electrice la Trémery, Franța.

Astăzi, Stellantis N.V. a dezvăluit că fabrica sa din Trémery, Lorena, Franța, a început producția motoarelor electrice M3, rezultatul asocierii în participație cu Emotors.

După cum se menționează în planul său strategic, Dare Forward 2030, Stellantis și-a consolidat amprenta industrială pentru a-și atinge obiectivul de a atinge 100% din mixul de vânzări de automobile BEV în Europa până în 2030 și pentru a susține foaia de parcurs Carbon Net Zero. Până în 2024, capacitatea de producție se anticipează că va ajunge la peste 1 milion de motoare electrice anual.

Potrivit directorului general al Stellantis, Carlos Tavares, “Angajamentul nostru de a susține sectorul auto în lupta împotriva schimbărilor climatice este reprezentat în fiecare dintre locațiile noastre prin asistarea angajaților noștri în următorul lor pas în aventura electrică”.
Controlul lanțului valoric al electrificării noastre va asigura independența noastră tehnologică în fața crizelor economice și geopolitice, minimizând în același timp efectele acestei schimbări semnificative asupra locațiilor și angajaților noștri, în special în Franța, unde suntem și vom rămâne, fără îndoială, lider comercial și industrial.

Stellantis continuă investițiile
Din ianuarie 2023, motorul electric M3 extrem de eficient, cu 115 kW/156 CP și un cuplu de 260 Nm, va fi disponibil pentru NOUL DS 3 E-TENSE, Peugeot e-208, Jeep Avenger și Opel Mokka electric.
Acest nou motor electric, care are o autonomie de peste 400 km, este o componentă cheie pentru creșterea eficienței vehiculului atunci când este asociat cu o nouă baterie.
Pe măsură ce vor fi introduse noi generații de mașini Stellantis, toate vor avea instalat acest motor.

Din 2018, unitatea de la Trémery, care anterior se număra printre cele mai mari unități de producție de motorină din lume, s-a angajat în tranziția energetică cu ajutorul partenerilor săi sociali și al aleșilor locali.
Uzina Trémery a oferit personalului său 6.000 de ore de formare pe parcursul a mai mult de un an.
Academia de electrificare a companiei a ajutat 15.000 de angajați francezi în formarea lor națională.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment