Șoferii nu mai sunt puși pe drumuri și pot plăti de acasă: cum plătești online taxa pentru permisul de conducere și multe altele

Dă şi tu share articolului

În sfârșit și la noi în țară se fac progrese în domeniul digitalizarii administrației publice.
Statul a venit cu câteva soluții pentru a nu-i mai pune pe șoferi pe drumuri. Taxa pentru permisul de conducere, dar și altele se pot plăti online.

Statul caută, în 2020, să-și digitalizeze administrația publică și să nu-i mai pună pe oameni pe drumuri în instituții aglomerate unde se stă la coadă. E o măsură de siguranță sanitară, dar e, mai presus de toate, o măsură de bun simț. În țările din vest și SUA există asta de de de 10,15 ani, însă la noi nu s-a putut. Astfel, există mai multe taxe care pot fi plătite online, din fața calculatorului sau chiar de pe telefon.

Ce pot fi plătite online?

Printre ele se numără și cele care se adresează șoferilor sau viitorilor șoferi – cum ar fi taxa pentru permisul de conducere și alte documente din aceeași zonă.

Cum plătești online taxa pentru permisul de conducere

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat printr-un comunicat că a lansat, luna această, un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie. Astfel ele pot fi plătite de oriunde utilizând un PC.

Comunicatul DRPCIV poate fi văzut aici https://www.drpciv.ro/news-details/presa/5fcf9b016e77ee001ac5f8d7 tot pe pagina oficiala DRPCIV există și un tutorial în care arată cum se plătește online pentru un anumit serviciu.

Instituția susține că plata se poate efectua accesând site-ul www.drpciv.ro, servicii online – plăti sau la finalizarea programării online la ghișeu, utilizând un card bancar. Pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghișeul.ro dovadă plății nu este necesară. Serviciul de plăti online este disponibil 24 de ore din 24, plata poate fi efectuată la orice ora și în orice zi, iar procesarea și validarea se fac rapid, menționează sursă citată.

DRPCIV subliniază că datele de plata online nu vor fi accesibile fiind securizate și nu vor fi stocate, ceea ce este un lucru evident bun.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Șoferii nu mai sunt puși pe drumuri și pot plăti de acasă: cum plătești online taxa pentru permisul de conducere și multe altele”

  1. Stefan

    Ce trebuie sa fac

Leave a Comment