SMS-ul a împlinit 30 de ani. Primul mesaj a fost citit de pe un telefon care cântărea peste două kilograme

Dă şi tu share articolului

Potrivit BBC, primul mesaj text a fost trimis în urmă cu 30 de ani și conținea urarea de sărbători “Crăciun fericit!”. Acesta a fost primit pe un telefon mobil care cântărea două kilograme și 100 de grame.

Angajatul britanic al unei companii de telefonie i-a trimis un mesaj șefului său, care deținea un telefon mobil Orbitel 901, de pe un computer. Șeful său se afla la o petrecere de sărbători și nu a răspuns.
Cu toate acestea, mesajul devenit celebru a fost vândut anul trecut la licitație, ca simbol nefungibil (NFT), pentru suma de 132.680 de euro.

Primul mesaj SMS a fost trimis la 3 decembrie 1992, însă tehnologia a fost dezvoltată încă din anii 1980.
Chiar dacă tastaturile qwerty de pe telefoane erau puțin frecvente, obiceiul de a trimite mesaje text în locul apelurilor vocale s-a răspândit, potrivit lui Nigel Linge, profesor de telecomunicații la Universitatea din Salford.

Acesta susține că telefoanele mobile au fost create pentru apeluri vocale și recepționarea de mesaje, nu pentru tastarea de mesaje.
Cu toate acestea, metoda de tastare pe o tastatură numerică, care necesita apăsarea repetată a unei taste pentru a ajunge la o anumită literă, a fost rapid adoptată de utilizatori.

Potrivit lui Ben Wood, analist senior la o firmă de tehnologie, “obiceiul s-a răspândit ca un foc de paie și, în scurt timp, oamenii scriau pe o tastatură numerică la fel de repede ca pe o tastatură standard”.
“Oamenii se uită acum la telefoane mai des decât vorbesc la ele.
Această tranziție a fost impulsionată de SMS “adaugă el.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment