Setări obligatorii la contul tău Google: cum îți fac viața mai ușoară

Dă şi tu share articolului

În prezent, Google oferă o varietate de servicii, iar un singur cont vă oferă acces la toate.
Veți descoperi că există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a avea acces la securitate și confidențialitate.

Să începem prin a configura autentificarea cu doi factori, un lucru pe care ar trebui să îl facă oricine are un cont Google (2FA).
Acest lucru oferă un grad suplimentar semnificativ de securitate pentru contul dvs. și este un proces destul de simplu.

Există o bună probabilitate ca, dacă aveți un cont Google, să folosiți Google Chrome.
Activând “Enhanced secure surfing” (Navigare securizată îmbunătățită), puteți crește securitatea navigării dvs. pe internet.

De asemenea, știți că atunci când folosiți produsele Google, compania urmărește multe dintre activitățile dumneavoastră.
Puteți găsi aceste informații la activity.google.com.
Vestea bună este că puteți folosi o parolă pentru a vă securiza activitățile Google.
În acest fel, chiar dacă cineva obține acces la contul dvs. Google, va avea nevoie de parola dvs. pentru a vă vedea activitatea online.

“Ok Google” vă înregistrează

Știați, de asemenea, că Google înregistrează audio de fiecare dată când spuneți “Ok Google”?
Puteți să eliminați manual înregistrările sau să le dezactivați dacă nu sunteți de acord.

Istoricul tuturor conturilor Google create după 2020 va fi șters în mod implicit după 18 luni.
Va trebui să activați manual funcția de ștergere automată dacă contul dvs. este mai vechi de atât.

Înregistrarea pentru aplicațiile și site-urile web care acceptă Google Sign In este simplă cu un cont Google.
Problema cu aceste servicii este că ele continuă să existe chiar și după ce nu le mai folosiți.
Verificați acest lucru și eliminați orice intrări străine.
Pe pagina Sign in and account security (Conectare și securitate cont), puteți realiza acest lucru.
Selectați “Manage third-party access” (Gestionați accesul terților) din caseta “Third-party apps with account access” (Aplicații terțe cu acces la cont), derulând în jos.
Puteți elimina tot ce doriți de acolo.

Ultimul sfat este morbid, dar este totuși important de luat în considerare.
Puteți utiliza managerul de conturi inactive de la Google pentru a vă partaja fotografiile de familie după decesul dvs. sau pentru a vă elimina istoricul de căutare.
Pentru a vă configura managerul de conturi inactive, mergeți mai întâi pe acest site.
Veți fi apoi condus printr-un proces oarecum intuitiv după ce faceți clic pe “Get started” (Începeți).

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment