NVIDIA aduce pe laptopuri grafica GeForce RTX 40: există chiar și un RTX 4090, dacă ai buget pentru el

Dă şi tu share articolului

Grafica NVIDIA GeForce RTX 40 a ajuns destul de repede pe notebook-uri.
Compania a prezentat GPU-urile RTX 40 pentru laptopuri care garantează creșteri semnificative de performanță, chiar și în cazul dispozitivelor de top.

Puternicele GPU-uri RTX 4080 și 4090 sunt capabile să ruleze jocuri la 60 de cadre pe secundă pe trei ecrane 4K, așa că s-ar putea să nu aveți nevoie nici măcar de un desktop pentru a juca simulatoare de zbor sau de curse.

Chiar și cele mai scumpe plăci grafice GeForce RTX 4050, 4060 și 4070 sunt considerate a fi mai rapide decât ieșirea RTX 3080.
Se spune că acestea sunt de două ori mai rapide decât un PlayStation 5 și sunt suficient de rapide pentru a oferi jocuri 1440p cu până la 80 FPS.
Potrivit NVIDIA, acest lucru face mai realistă efectuarea de lucrări de specialitate, cum ar fi modelarea 3D și editarea media bazată pe inteligență artificială, pe laptopuri de 14 inchi.

NVIDIA ridică ștacheta

Arhitectura RTX 40 este cunoscută ca fiind foarte consumatoare de energie pe desktopuri, dar, potrivit NVIDIA, versiunile pentru laptopuri mențin eficiența energetică.
O gestionare mai precisă a memoriei “tri-speed” permite GPU-ului să facă downscale la stări RAM cu consum redus de energie, în timp ce upscaling-ul DLSS 3 AI este acum potrivit pentru utilizarea mobilă.
Pentru a profita la maximum de tehnologia video, sunt benefice și îmbunătățirile aduse memoriei on-chip, cum ar fi lățimea de bandă crescută și memoria RAM GDDR6 cu voltaj redus.

Pentru a obține un laptop cu tehnologie GeForce RTX 40, va trebui să mai așteptați o vreme.
Primele unități RTX 4080 și 4090 vor fi puse în vânzare la prețul de 1.999 de dolari pe 8 februarie.

Începând cu 22 februarie, modelul RTX 4050 va putea fi achiziționat pentru 999 de dolari.
Deși NVIDIA nu a publicat o listă completă de laptopuri, puteți anticipa că producători populari precum Acer, Alienware, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Razer și Samsung vor adopta această tehnologie.
Dacă aveți în vedere calculatoare bazate pe RTX 30, GPU-urile vor fi o adiție binevenită, deși este prea devreme pentru a spune dacă se ridică la înălțimea pretențiilor NVIDIA.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment