Românii se plâng de bani, dar cumpără mașini noi: nu orice mașini, pe benzină și motorină „nu se mai poartă”

Dă şi tu share articolului

Mulți dintre oameni dispun încă de mijloacele financiare necesare pentru a face achiziții importante, cum ar fi o mașină, în ciuda provocărilor financiare reale care ne afectează puterea de cumpărare și ne fac să ne plângem continuu de lipsuri.

Și mai intrigant este faptul că românii migrează din ce în ce mai mult de la mașioni tradiționale pe benzină și motorină către cele mai noi autovehicule hibride, hibride plug-in și electrice.

Când vine vorba de mașina personala, românii nu se uita la bani

Studiile recente ale industriei auto din România arată că populația a dezvoltat o sete de mașini electrice.
Aceste autovehicule se vând în mod notabil mai mult în România.

Pentru comparație, după primele șapte luni ale anului 2022, cota de piață a mașinilor electrice a ajuns la 20,7% din întreaga piață auto.
Potrivit informațiilor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România, în perioada respectivă au fost înmatriculate efectiv în România 14.485 de autovehicule electrice și hibride (APIA).
Potrivit statisticilor, piața vehiculelor electrice a crescut atât de mult în acest an, încât unul din cinci automobile noi înmatriculate în România a fost un vehicul electric.

Dacia Spring, primul vehicul complet electric din țară, este unul dintre cele mai căutate modele.
În realitate, în perioada de evaluare, adică în primele șapte luni ale acestui an, au fost înmatriculate 2.982 de unități pentru Dacia Spring.

Prețul, însă, reprezintă o barieră pentru cumpărătorii români ai acestui autoturism.
În ultima perioadă, au avut loc multiple creșteri de preț pentru Dacia Spring.
De exemplu, săptămâna trecută, costul a crescut cu încă 400 de euro, ajungând la 21.800 de euro.
Atât cererea mare a clienților, cât și problema semiconductorilor, care afectează întregul sector auto la nivel mondial, sunt de vină pentru aceste creșteri de preț!

Revenind la datele noastre despre industria auto din România, primele cinci cele mai populare mărci sunt, în ordine, Tesla Model 3, 335 de unități, Hyundai Kona, 276 de unități, Renault Zoe, 159 de unități, și Volkswagen e-UP! 268 de unități.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment