Review Bolt – aplicația europeană de ridesharing – păreri

Dă şi tu share articolului

Bolt (fost taxify) este o aplicație de ridesharing concurentă acerbă a lui Uber. Taxify când a pătruns în România s-a dorit a oferi servicii de calitate și de îi intrece pe americanii de la Uber. Bolt, iar noua aplicație le permite utilizatorilor diferite mijloace de transport precum mașini, motociclete sau scutere.

Ei bine, Taxify a fost lansat în 2016 iar 3 ani mai târziu și-a schimbat numele în Bolt.

Ce a stat la baza schimbării numelui din Taxify în Bolt?

Ei bine „Taxify s-a lansat acum cinci ani cu misiunea de a face transportul urban accesibil şi confortabil. Primul nostru produs a fost o aplicaţie pentru taxiuri, de unde vine şi numele original. Pe măsură ce am progresat în ceea ce priveşte misiunea noastră, am depăşit şi părţi ale brandului, inclusiv numele.

Având în vedere dorinţa noastră de a oferi o soluţie problemelor din domeniul transportului la scară largă, ne dorim ca brandul să reflecte viitorul companiei, şi nu trecutul”, spune Markus Villig, CEO şi cofondator Bolt.

Dar să discutăm mai pe larg de Bolt.

Când nu am chef să conduc sau sunt obosit apelez la serviciile de ridesharing. Iar Bolt este unu dintre cele 3 servicii de ridesharing din Romania foarte intereasnt care îl folosesc cel mai mult și care devine din ce în ce mai puternic. Bolt cu siguranță va pătrunde și pe alte piețe acaparate de Uber.

De ce îmi place Bolt?

Poți plăti atât cash (numerar) cât și cu cardul bancar.

Pe Bolt mereu sunt oferte de călătorie. Imediat ce vrei să chemi o mașină vezi dedesubt reducerea de preț. Mi se pare o idee interesantă.

De asemenea există coduri ofertă cu care le poți împărtășii cu prietenii și poți beneficia de prima cursă gratuită, de asemenea și prietenul tău. Sunt o mulțime de șoferi parteneri Bolt și găsești mașină imediat. Poți opta atât pentru serviciul Bolt simplu sau Confort (mașini premium) sau Bolt Protect în contextul actual al covid-19, sau childseat.

Un alt lucru intereasnt este acela că poți trimite colete la o simplă apăsare de bun. Prin Bolt poți trimite colete oriunde în oraș. Daci ai uitat ceva să îi trimiți persoanei dragi și vrei să ajungă în o oră poți selecta (trimite un pachet), iar în cel mai scurt timp cealaltă persoana va primi acel pachet. Ma bucură să văd această opțiune. Până la urmă trăim în era tehnologiei. Iar accesibilitatea serviciilor e bine să fie cât mai largă.

Dacă uiți un obiect în mașină pentru 24 de ore poți contacta șoferul atât prin intermediul aplicației cât și pe telefonul său personal. Ambele opțiuni rămân vizibile 24 de ore.

Aplicația are un design frumos și aerisit și este user friendly. Îmi place cum arată. Sper să o țină tot așa și pe viitor. Aș fi preferat să fiu sincer și o themă Dark. Dar cine știe poate pe viitor.

Am rămas plăcut surprins și despre asistența Bolt. Dacă există o problemă contactezi echipa de asistență și primești răspunsul la solicitarea ta.

Ce nu îmi place la platforma de ridesharing Bolt?

Există și lucruri care nu îmi plac la Bolt, dar care ar putea lejer să fie reparate dacă se dorește și asta.
Atunci când faci o comandă de mașină, nu vezi figura șoferului așa cum e la Uber. Vezi doar o poză mică de jumătate de centimetru în partea dreapta de jos a ecranului. Nu poți intra pe profilul său să vezi cine e. E drept vezi ratingul înainte dar aș fi preferat să vad mai bine cine va fi șoferul clar. Același lucru și după cursă nu vezi șoferul în imagine mare. Gândiți-vă că poate un șofer atacă un pasager trebuie să știi cine e, cum arată.

Un alt lucru care nu îmi place la Bolt și este cumva de neînțeles de ce cei de la Bolt nu lucrează mai mult la dezvoltarea aplicației. Știu că nici Uber la fel nu stă bine la capitolul optimizare.

Dar să revenim la Bolt. Spre exemplu, odată ce acorzi un rating unui șofer, nu mai poți ulterior să editezi acel rating. Deci trebuie sa contactezi echipa de assistență și e bătaie de cap pentru o chestie așa de mică.
De asemenea, cursele anulate de către șoferi nu apar în lista curselor, și este ciudat. Sper să se rezolve asta în viitoarele update-uri.

Unde este prezent Bolt în România?

Bolt este prezent în momentul de față în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara. E drept că față de concurentul său se află în puține orașe din România dar cine știe. Poate vom vedea că va fi disponibil în mai multe orașe din România.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment