Proiect: Tichete anticriză pentru locuitorii din Sectorul 1. Bucureștenii ar putea primi 1.000 de lei de la primărie

Dă şi tu share articolului

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat, luni, un program prin care fiecare locuitor adult din sector va primi un voucher energetic anticriză de 1.000 de lei. Ea i-a îndemnat pe membrii Consiliului Local din partea diferitelor partide politice să lase deoparte “considerentele electorale” și să accepte ideea.

“Astăzi, pentru prima dată în administrația locală, vă prezint planurile noastre de ajutorare a locuitorilor din sectorul afectat de actuala criză energetică.
Le oferim locuitorilor din Sectorul 1 un ajutor în bani pentru a trece peste criza energetică.
Fiecare locuință din Sectorul 1 este încurajată să pună în aplicare măsuri de economisire a energiei.
Oferim o ofertă de 200 de milioane de lei locuitorilor Sectorului 1.

Oferim o ofertă de 200 de milioane de lei pentru locuitorii Sectorului 1.
Este vorba de un ajutor bănesc sub forma unui cupon de gestionare a crizei în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare locuitor, a declarat Armand în cadrul unei conferințe de presă.

Ea a precizat că fiecare cetățean care a împlinit vârsta de 18 ani va primi acest cupon anticriză și că ajutorul este mic.
Potrivit lui Clotilde Armand, care a adăugat că fiecare persoană va primi cuponul la domiciliu, “de acest ajutor vor beneficia doar cetățenii care locuiesc în Sectorul 1”.

Ce buget este prevăzut pentru tichetele anticriză
Din economiile realizate în urma renegocierii contractului cu operatorul de salubritate, care se ridică la 100 de milioane de lei în 2021 și 100 de milioane de lei în 2022, provin banii pentru aceste vouchere, potrivit primarului Sectorului 1.

“PNL și PSD au susținut că nu fac nimic cu banii pe care i-am primit din renegocierea contractului aflat în ancheta DNA.
Fiecare persoană fizică va putea acum să-și simtă economiile în buzunar.
Avem resurse bănești la dispoziție.
Știți foarte bine că în peste zece ședințe de consiliu municipal, PNL și PSD au obstrucționat toate investițiile propuse de noi.
(…)

La viitoarea ședință a consiliului local, îndemn toate partidele politice să susțină locuitorii prin votul în favoarea acestui proiect. Loialitatea față de partid și considerațiile electorale ar trebui lăsate deoparte, a declarat Armand.

Primarul a declarat că această hotărâre de consiliu va fi supusă la vot la următoarea ședință a consiliului local, care va avea loc luni și se va desfășura peste o săptămână.

“Este o măsură anticriză care poate fi implementată rapid […] Cu acești bani, locuitorii sectorului pot alege singuri destinația investițiilor prioritare în energie”, a declarat Clotilde Armand, menționând în acest sens achiziționarea sau înlocuirea centralei electrice a apartamentului sau blocului și, acolo unde este posibil, instalarea de panouri fotovoltaice sau pompe de căldură, ferestre sau uși noi, radiatoare noi sau alte sisteme de încălzire, precum și izolarea clădirii.

Potrivit lui Clotilde Armand, administrația locală a Sectorului 1 a stabilit că aceasta este cea mai bună soluție în acest moment, “având în vedere lipsa măsurilor de sprijin adoptate de Guvernul României”.

Ea a adăugat că această soluţie ar putea fi extinsă şi la nivelul altor primării conduse de reprezentanţi USR.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment