Piaţa auto continuă declinul în august şi scade cu 22%

Dă şi tu share articolului

Potrivit datelor Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), bazate pe cifrele de înmatriculare, înmatriculările de automobile noi au continuat să se prăbușească în august, atingând cel mai mare declin din acest an, de peste 22%.
În luna precedentă au fost înmatriculate 12.538 de mașini noi.

Piața a scăzut cu 8% în iunie, dar în iulie a crescut la 19%, iar în august a depășit deja 22%.

Potrivit datelor Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), bazate pe cifrele de înmatriculare, înmatriculările de mașini noi au continuat să se prăbușească în august, atingând cea mai mare pierdere din acest an, de peste 22%.
În luna precedentă au fost înmatriculate 12.538 de mașini noi.

În timp ce piața a scăzut cu 8% în iunie, a crescut la 19% în iulie, iar în august a depășit deja pragul de 22%.

Scăderea are loc atunci când prețurile automobilelor din 2022 cresc, iar costurile de împrumut cresc din cauza creșterii ratelor dobânzilor.

În primele opt luni ale anului au fost înmatriculate 83.349 de mașini noi, o creștere de 5% față de aceeași perioadă din 2021.
Creșterea urmează unei ascensiuni puternice care a atins un vârf în primul trimestru al acestui an, când au fost înregistrate creșteri de până la 43%. Cu toate acestea, un număr mare de automobile achiziționate pentru 2021 au fost livrate și înmatriculate în prima jumătate a acestui an, astfel încât cifrele pentru 2022 reflectă de fapt cererea de anul trecut.
Livrările de automobile noi pot dura mai mult de șase luni chiar și în prezent.

Pe de altă parte, înmatriculările au scăzut în august cu 20%, până la aproape 28.000 de unități, pe piața automobilelor uzate, unde prețurile au crescut, de asemenea, dramatic în ultima jumătate de an.

Înmatriculările de automobile second-hand în primele opt luni ale anului au scăzut cu 21%, până la 213.413 vehicule.

Toyota și Hyundai completează topul primelor trei, iar înmatriculările de mașini noi ale Dacia continuă să crească, cu un total de 24.148 de unități, față de 31.349 de unități în primele opt luni din 2021.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment