Phonekid – Smartphone-ul doar pentru copii. Este controlat la distanţă de părinţi.

Dă şi tu share articolului

Smartphone-ul controlat de părinţi de la distanţă – Phonekid

Controlul parental a reprezentat mereu o preocupare pentru părinţi, fie că vorbim despre PC-uri, tablete, laptop-uri sau chiar şi telefoane. Ei bine, din acest motiv tot mai mulţi producători de softuri oferă acestă funcţie aceste programe, fie că vorbim de sistemul de operare windows sau de programe antivirus sau diverse programe specifice controlul parental este mereu soluţia ideală pentru protejarea copilului de conţinut delicat.

Spaniolii de la Escudo Web s-au gândit că e cazul ca şi copii să poată folosi în siguranţă un smrtphone iar acesta să fie controlat de părinţi. Escudo Web a prezentat la Mobile World Congress un smartphone construit special pentru copii.
PhoneKid este numele lui dispun de un sistem de operare Android modificat conferindu-le părinților rol de adminsitrator fiind controlat de la distanţă cu uşurinţă.
Totul se realizesază prin intermediul unei aplicaţii instalate pe propriul telefon se realizează spionarea a tot ce se întâmplă în telefon şi în funcţie de decizia lui poate recurge chiar la blocarea activităţii.
Partea interesantă a telefonului o reprezintă eliminarea funcţie ide oprire a telefonului, astfel cei mici nu vor putea să oprească telefonul crezând că vor scăpa de anumite procese care au loc în telefon. Funcţia de localizare la fel, nu poate fi dezactivată de către copii, părintele ştiind în permanenţă unde se află telefonul când acesta ia telefonul cu el.
Părintele poate decide ce
aplicaţii poate folosi copilul, prin alegerea modului de funcţionare
dintr-un meniu special de configurare. Modurile de configurare sunt
împărţite pe activităţi precum „învăţare” sau „joacă” şi în cazul
fiecăruia pot fi specificate aplicaţiile ce pot fi folosite. Ei bine controlul parental este foarte bine implementat pe acest smartphone şi nu există vreo cale de scăpare de sabotaj.
Modul SOS se rezumtă la un semnal silenţios emis de telefonul PhoneKid către telefonul părintelui.
În prezent companai spaniolă este în căutarea partenerilor ce produc deja telefoane pentru a puitea produce acest telefon sub acest brand PhoneKid şi în a-l lansa pe piaţă. Cu siguranţă va fi un smartphone diferit şi tot odată destul de eficient prin prisma faptului că este orientat către copii protejându-i. Cu siguranţă sunt şanse mari să aibă succes şi să fie cumpărat de mulţi părinţi, cel pţin în statele occidentale. Însă până atunci rămâne doar ideea în sine, strategia va mai trece timp până când vom vedea acest telefon în liniile de producţie.
Ca orice companie profitul este una dintre cele mai improtante preocupări, cu toate astea prin intermediul PhoneKid se va putea schimba ceva la nivel mondial dacă acest telefon va face senzaţie în vânzări. Rămâne doar să vedem ce producător de telefoane va găsi compania Escudo Web pentru producerea acestui smartphone.
Voi ce parere aveţi despre această idee?
Dacă v-a plăcut articolul daţi şi voi un share şi un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment