Parlamentul European: toate statele membre UE trebuie să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri

Dă şi tu share articolului

La fiecare 60 de kilometri de drum din statele membre ale UE va fi instalată o stație de încărcare a vehiculelor electrice, potrivit unei rezoluții aprobate de unii membri ai Parlamentului European.
Până în 2026, fiecare dintre aceste națiuni, inclusiv România, va trebui să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri.

Miercuri, Parlamentul European a aprobat o nouă regulă care impune cel puțin o stație de încărcare a vehiculelor electrice la fiecare 60 de kilometri de-a lungul drumurilor principale.
Până în 2026, fiecare națiune din UE va trebui să monteze stații de încărcare la fiecare 60 de kilometri.

Până în 2028, propunerea prevede, de asemenea, construirea de stații de realimentare cu hidrogen la fiecare 100 de kilometri pe teritoriul UE.
Anterior, Comisia Europeană a sugerat ca astfel de stații să fie amplasate la fiecare 150 de kilometri, cu un termen limită de pornire în 2031.

Noile reglementări adoptate de Parlamentul European au ca scop accelerarea trecerii la un transport cu emisii zero.
Știm deja că vânzările de mașini cu motoare termice și chiar hibride vor fi interzise începând cu 2035.

Planul UE “Fit for 55”, care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% față de nivelurile din 1990 până în 2030, cuprinde noile reglementări aprobate de eurodeputați.

UE are 377.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice, potrivit lui Ismail Ertug, raportor al Parlamentului.
El a declarat că, “dacă membrii UE și-ar fi respectat promisiunile, aceasta este doar jumătate din obiectivul care ar fi fost atins”.

În cele din urmă, deputații europeni doresc ca până în 2027 să fie operațional un sistem unificat, care să furnizeze date privind disponibilitatea, costurile și timpii de așteptare la aceste stații de încărcare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment