Oamenii de știință au descoperit în premieră apă și materiale organice pe un asteroid. Poate schimba modul în care ne raportăm la evoluția vieții pe terra.

Dă şi tu share articolului

Această descoperire poate schimba complet modul în care înțelegem dezvoltarea pământului.

După analizarea probelor colectate din sistemul solar, oamenii de știință au găsit apă și urme de materiale organică pe suprafața asteroidului. Acesta aparține asteroidului „Itokawa” și a fost colectata în timpul primei misiuni spațiale Hay Bird din 2010. Această descoperire arată că apa și materia organică nu provin din nicio lume extraterestră, ci din asteroidul respectiv.

Oamenii de știință de la Universitatea Royal Holloway din Londra cred că acesta este un proces de miliarde de ani. iar același lucru s-ar fi întâmplat și cu terra.

Asteroidul a cunoscut temperaturi extreme, deshidratare și chiar unele procese repetate de dezintegrare, dar a reușit să rețină aceste substanțe. În plus, studiile au arătat că asteroizii de tip S – cei mai frecvenți și frecvenți asteroizi fragmentați, pot conține urme de viață.

Aceste descoperiri pot schimba modul în care ne raportăm la existența și evoluția vieții pe Pământ.

Până în prezent, Pământul s-a concentrat asupra asteroizilor de tip C bogat în carbon. „După un studiu detaliat realizat de un cercetător internațional, o analiză a unei formațiuni mici (numim Amazon) a arătat că asteroidul reține atât materia organică originală (neîncălzită), de asemen ea și materia organică procesată la o distanță de zece microni (încălzire). au spus: „Materia organică încălzită indică faptul că temperatura asteroidului depășește 600 de grade Celsius. “

Cercetătorii au concluzionat: „Aceste descoperiri sunt foarte interesante deoarece dezvăluie detalii complicate despre istoria asteroizilor și a proceselor lor evolutive similare cu Pământul prebiotic”.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment