NVIDIA GTX 1060 a fost detronată de pe primul loc al clasamentului Steam de o placă mai slabă

Dă şi tu share articolului

Mulți dintre noi nu au mai cumpărat o placă video nouă de ceva vreme, în mare parte din cauza haosului de pe piață din ultimii ani.
Bine, lucrurile s-au mai liniștit acum, dar în 2020 sau 2021, plăcile video ajungeau uneori să coste dublu față de prețul inițial.

Și, ca urmare, placa video NVIDIA GTX 1060, un best-buy la vremea respectivă, a ocupat constant, timp de mulți ani, primul loc în clasamentul Steam Hardware, o listă cu cele mai populare componente de calculator în rândul utilizatorilor platformei.
Dar niciun conducător nu domnește invincibil.

Rezultă că NVIDIA GTX 1650, neașteptat, a urcat în fruntea clasamentului. Un downgrade din toate punctele de vedere, GTX 1060 6GB este adesea cu 15% mai puternic în jocuri decât GTX 1650.

Cota de piață a modelului GTX 1650 este în prezent de 6,05%, în creștere cu 0,62% față de luna precedentă, în timp ce cota de piață a modelului GTX 1060 este de 5,58%, în scădere cu 1,81% față de luna precedentă.
RTX 2060, care echipează 4,48% din toate PC-urile de pe Steam, se află pe locul al treilea, dar a avut, de asemenea, o pierdere de 1,42%.

La numeroase capitole, putem observa o scădere a modernității (dacă o putem numi așa).
Ineditul 16GB de memorie RAM a scăzut cu 1,55%, iar procesoarele cu 6 nuclee s-au prăbușit cu 3,58%.

Adoptarea Windows 11, care a crescut cu 4,61% față de luna trecută, este singurul domeniu în care se observă o îmbunătățire și un pas înainte.

Astfel, se pune întrebarea de ce hardware-ul PC nu ar trebui să se îmbunătățească în mod constant în timp.
Din moment ce componente mai puternice permit unui număr mai mare de persoane să joace cele mai noi jocuri de pe piață, acest lucru face să avanseze afacerea jocurilor.

Cu toate acestea, nimic nu este chiar atât de simplu.
Unul dintre motive este faptul că GTX 1060 nu mai este fabricat, ceea ce face dificilă, dacă nu chiar imposibilă, găsirea unora de înlocuire. Puteți achiziționa întotdeauna o placă video folosită, ceea ce este uneori o opțiune bună, dar dacă preferați siguranța unor piese noi și a unei garanții, nu aveți noroc.

Costul ridicat al plăcilor video în general, pe care l-am menționat la început, este un alt factor în această evoluție.
Clasamentele arată în mod clar că, în ultimii ani, mulți oameni au fost nevoiți să achiziționeze GPU-uri care sunt marginal mai puțin puternice și mai puțin costisitoare decât în anii trecuți.
Deși un GTX 1650 este mai puțin puternic decât un GTX 1060, prima placă a fost în mod istoric în stoc și a fost oferită la costuri acceptabile, având în vedere că minerii și vânzătorii nu erau foarte interesați de performanța sa.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment