Noua ŠKODA Rapid 2017 – Totul despre aceasta, prețuri, motorizări, părere personală

Dă şi tu share articolului

Noua ŠKODA Rapid 2017 – Totul despre aceasta, prețuri, motorizări, părere personală

 SKODA Rapid este o mașină din clasa medie spune ca este
sora mai mică a Skodei Octavia. La o primă vedere dacă nu ești una mare pasionat al mașinilor ai putea spune că este o SKODA Octavia datorită felului în care arată, dar dacă te vei uita atent observat că este puțin diferită față de aceasta.

Exterior
la capitolul exterior SKODA Rapid are blocuri optice redesenate și agresive accentuând sportivitatea mașini.
În spate stopurile sunt și ele diferite, dar arată un pic ciudat, poate sunt subiectiv când spun aceste lucruri dar am impresia că sunt banane. Mă așteptam ca cei de la Skoda să deseneze niste stopuri mult mai moderne ce se integrează bine cu haionul.

Interior

Interiorul este destul de spațios pentru o mașină din clasa sa, dar trebuie să menționez faptul că este ceva mai mic față de SKODA Octavia,  este și normal întrucât sunt două mașini diferite din acest punct de vedere însă pentru o familie este destul de spațioasă. În funcție de varianta de echipare se poate opta pentru volan îmbrăcat în piele și diferite tapițerie textil sau piele. Și de asemenea se pot pune multe opționale dar va trebui să plătești pentru ele. Materialele la interior sunt ceva mai bune față de Dacia Logan. Acest lucru este normal datorită faptului că există o diferență de 5.000 de euro între Dacia Logan și SKODA Rapid. Aerul condiționat climatronic prezent pe toate variantele de echipare. Pasagerii din spate pot beneficia de o cotieră și un suport pentru băuturi.  Aceasta se vede și la condus cât și la feelingul pe care îl ai atunci cand vei conduce mașina.

Pentru o caroserie cu aceleași dimensiuni mașini Dacia Logan, motorul 1.0 TSI 95 CP se dovedește a fi un motor foarte eficient deoarece este un motor Turbo benzină şi trage foarte bine. Același lucru este valabil și pentru motorul de 110 CP 1.0 TSI Dar pentru cei care vor să aibă și ambiții sportive ar trebui să reflecteze la motorul 1.8 TSI. Dar despre motorul ce dispue nde 110 CP sau să se orienteze către motorul 1.8 TSI – vom vorbi în detaliu într un articol separat.  Este motorul de pe Skoda Octavia.

Fiecare dintre noi conducem mașini din clasa mini sau compacte sau SUV, oricare dintre Noi dorim să avem parte de ceva sportivitate această sportivitate nu poate fi realizată oricum, prin urmare trebuie să alegem motorizarea care ne reprezintă cel mai bine. Și da, evident că motoarele turbo sunt cele mai potente și îți oferă această reacție foarte plăcută atunci când o conduci, însă trebuie să te gândești și la faptul că funcție de cât accelerez și de stilul tău de condus vei consuma mult mai mult carburant deci mult mai mulți bani cheltuiți dar dacă vrei o mașină economică nu nu ai deloc ambiții sportive atunci motorizare 1.0 TSI este perfecta pentru tine.

Grupul Volkswagen s-a  gândit bine când a dezvolta aceste noi motoare turbo filmul mai eficiente față de generațiile anterioare de motoare aspirate. Prin urmare motorul 1.0 TSI este o alegere foarte bună, stfel vei plăti taxe mai mici şi un impozit mai mic, acest lucru este evident bun. Dacă îți place sunetul motoarelor diesel poti opta pentru următorul 1.4 diesel de 90 CP si vei avea un consum mai mult decât decent. Mentenanța unui motor diesel este ceva mai costisitoare față de un motor pe benzină şi necesită o verificare mai amănunțită şi vei plăti ceva mai mult pentru revizii.

Pentru varianta de echipare cu motor pe benzină 1,0 TSI și cutie manuală – acțiune față există cinci variante de echipare. Așadar pentru prima variantă AVANTAJ, plecare este de 12.150 de euro. Iar această configurație de benzină, cutie manuală și tracțiune față ajunge la 14 668 de euro pentru versiunea de top Style. Computerul de bord și navigație pot fi obținute dacă vei plăti în plus pentru acestea. Cei care doresc să aibă parte de și mai mult confort la condus cutia de viteze DSG împreună cu tracțiune față ce motorizare pe benzină se bucură de un preț avantajos de 14.936 euro pentru versiunea Ambition.Pentru un motor diesel cutie de viteze manuală vor putea Alege varianta de echipare Ambition pentru prețul de 15.792 euro. În funcție de necesitățile tale este la latitudinea ta ce motorizare și varianta de echipare vei alege.

Parerea mea despre Skoda Rapid

Eu m-aș vedea conducând o astfel de mașină. SKODA Rapid este un autovehicul interesant din acest punct de vedere. Are cam aceleași dimensiuni cu Dacia Logan care este o mașină spațioasă. Mai pot aminti şi faptul că în portbagajul acestei mașini este unul foarte bun are o gură de încărcare bună și este ideală pentru familii. După cum spune și SKODA deschiderea largă și volumul portbagajului accentuează unicitatea noii SKODA Rapid.

Concluzii
SKODA Rapid rămâne una dintre mașinile interesante pentru cei care doresc să facă trecerea de la SKODA Fabia și doresc o mașină Sedan. Mașina poate fi achiziționată și prin Programul Rabla şi mod evident vei beneficia de o reducere substanțială. De asemenea mai ai la dispoziție a doua variantă de a achiziționa mașina leasing în baza unui avans care va trebui să plătești atunci când vrei semna contractul.

Dacă aveți această mașină sau ați avut un model anterior vă rog să ne spuneți părerea voastră în rubrica de comentarii.

Dacă va plăcut acest articol vă rog sa dati un share și un like.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment