Noua Skoda Octavia 2017 facelift, prezentare, păreri

Dă şi tu share articolului

Noua Skoda Octavia 2017 facelift, prezentare, păreri

la trei ani de la lansarea noului model Skoda Octavia, aceasta a trecut tot atâția ani într-un proces de restilizare estetică, primind un nou aspect proaspăt în fiecare facelift.

Cea mai importantă schimbare este cea a blocurilor optice din față, fiind duble ce au înglobate tehnologia LED. Anterior doar luminile de zi beneficiau de această tehnologie nouă.

De asemenea, proiectoarele de ceață au fost și ele redesenate, iar spatele mașinii a fost redesenat. Schimbările se pot vedea la nivelul stopurilor, acestea fiind LED. Pe lateralele mașinii nu există modificări substanțiale, în schimb există la nivelul jantelor, acestea sunt din aliaj și poți opta pentru jante de 16 și 18 inchi.

O altă schimbare importantă a noi Skoda Octavia 2017 o reprezintă
spoilerul redesenat iar atunci când pășești în interior vei fi surprins plăcut de noua schimbare ce a avut loc.și un ecran de navigație de 9,2 inchi din interior.
De asemenea puteți opta și pentru un pachet de siguranță exact ca în cazul modelului Superb.
Legat de schimbările din interior. Octavia 2017 facelift a primit un ecran de 9,2 inchi cu unghiuri largi de vizualizare exact ca cel de pe noul model lansat recent Skoda Kodiaq. Skoda trece de la un bord ceva mai învechit eliminând o parte din butoanele fizice concentrându-se pe implementarea funcțiilor care pot fi accesate prin ecranul touchscreen.
În funcție de varianta de echipare, Skoda oferă funcția de volan încălzit și măsuțe pliabile pentru pasagerii din spate. De asemenea există și opțiunea prin care șoferul își poate regla scaunul pe înățime iar volanul paote fi reglat pe adâncime.
Varianta Active dispune ca și înainte de airbag-uri frontale, laterale și cortină. O dotare importantă o reprezintă și lunetă încăliză și aerul condiționat oferit standard manual. Închiderea centralizată pe cheie este și ea disponibilă
Așadar, Octavia se asemănă din multe puncte de vedere cu Skoda Superb (versiunea de top sedan a celor de la Skoda) preluând multe din opțiuni. Printre aceste opțiuni se numără și sistemul de detecție a pietonilor Rear Traffic Alert și Blind Spot, iar asistența la parcare a fost îmbunătățită substanțial.
De câțiva ani nu mai există motoare FSI (cu injecție multpunct aspirate) în gama Skoda, prin urmare există o gama de motorizări este alcătuită din cinci motoare TSI pe benzină și patru motoare TDI diesel. Puterea acestor motoare variază între 86 CP și 186 CP.

Skoda Octaevia paote fi comandată și cu sistemu lde tracțiune integrală dar numai pentru motorizările 1,8 TSI și 2.0 TDI. Ca și alte opțiuni putem enumera tenologia Dynamic Chassis Control (DCC) ce îți permite să alegi trei setări: Confort, Normal și Sport.

Cei care vor dori achiziționarea acestui model de Skoda Octaevia 2017 va trebui să o facă începând din toamna acestui an. În prezent modelul disponibil este cel de anul trecut cu blocuri optice dreptunghiulare asemănătoare modelelor mai vechi de Audi A4 și A6.
Skoda Octavia facelift 2017 va putea fi comandată din toamna acestui an, livrările vor începe tocmai anul viitor. Eu personal nu pot înțelege de ce durează așa de mult timp configurarea unei mașini. Mă așteptam să fie lansată vara asta iar din toamnă să fie livrate mașinile configurate. Nu pot înțelege asta. De asemenea nu înțeleg de ce Skoda a optat pentru două blocuri optice separate în față. Mi se părea mult mai frumoasă modelul precedent facelift față de acest model. Nu mă dă pe spate acest model sub nici o formă, dacă totuși doreau un facelift puteau să îl gândească altfel fiind mai apropiat de realitate. Dar oricum părerile în privința acestei restilizări sunt subiective.

Cu siguranță vor exista foarte mulți simpatizanți al acestui facelift care vor aprecia toate schimbările realizate, dar eu nu mă regăsesc printre ei. Sunt total de acord cu facelift-urile, este mare nevoie de ele dar să se țin ăcont de părerea majorității. Cred că Skoda putea să realizeze chestionare și să ceară părerea altora. Dar producătorul ceh din Mlada Boreslav nu a făcut asta. Din păcate și alți producătri de autovechiule vor un facelift cât mai futurist mergând pe ideea asta. Aceștia consideră că potențialii cumpărători vor fi foarte atrași de acest design revoluționar.
Poze cu Skoda Octavia facelift sunt disponibile aici  , aici, aici, aici

Concluzionând, Skoda Octaevia este cel mai bine vândut model de important în România din ultimii ani. Skoda rămâne o mașină foarte apreciată de români, o mașină solidă care a luat anul trecut cinci stele la EuroNCAP, confortabilă la un preț ok pentru ce poate oferi. În funcție de dotările opționale, motorizare prețul crește direct proporțional cu cât pui pe ea.
Dacă v-a plăcut articolul nu uitați să dați un share și un like!
Voi ce părere aveți despre noul facelift?

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment