Netflix se transformă, din nou: serviciul de streaming vrea să concureze cu Google, PlayStation, NVIDIA și alții

Dă şi tu share articolului

Netflix dorește să crească drastic numărul de servicii pe care le oferă utilizatorilor săi.
Colosul american analizează posibilitatea de a se alătura piețelor de jocuri în cloud și de streaming de jocuri video, în condițiile în care se diversifică în domeniul jocurilor video și înregistrează o scădere mare a numărului de clienți.

Există deja o serie de platforme disponibile la nivel mondial pentru streaming de jocuri.
PlayStation Now, GeForce Now, Google Stadia, Amazon Luna și alte servicii se află pe listă.
Netflix pare să facă parte și ea din aceste servicii, pe baza numărului de posturi deschise listate pe pagina de cariere a companiei.
Există, fără îndoială, referiri la “serviciul nostru de jocuri în cloud” în anunțuri precum cel pentru Senior Software Engineer.

Netflix se axează serios pe gaming

Deși selecția de jocuri de la Netflix este acum extrem de extinsă, aceasta se adresează doar jocurilor “casual”, mai simple.
Nu se confruntă cu FIFA sau Call of Duty.
Acesta ar putea fi, de asemenea, motivul pentru care majoritatea membrilor Netflix nu cunosc aceste jocuri și pentru care, cel puțin deocamdată, nu au atras o bază considerabilă de utilizatori.

Dacă titlurile AAA vor fi adăugate la serviciul de jocuri de noroc al Netflix, ar fi o îmbunătățire uriașă pentru eforturile companiei americane în domeniul jocurilor de marcă.
Nu că a juca jocuri pe același abonament cu vizionarea de filme ar fi o idee proastă – dimpotrivă. Depinde ce parteneriate va avea în spate, cu ce studiouri și, mai ales, cât de mare va fi compatibilitatea cu dispozitivele și TV-urile inteligente care oferă la această oră acces la platforma de streaming.

Cu toate acestea, Netflix are avantajul de a avea deja o experiență fantastică de streaming, spre deosebire de companiile care pornesc de la zero în domeniul jocurilor în cloud.
Acest lucru implică faptul că tehnicile sale de compresie incredibil de eficiente ar putea face minuni atunci când sunt adaptate pentru a fi utilizate în jocuri.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment