NASA a amânat lansarea noului telescop spațial

Dă şi tu share articolului

NASA a amânat lansarea noului telescop spațial care avea ca scop explorarea noilor planete care pot susține viața

Compania spațială spacex amânat cu 48 de ore lansare care era programată pentru ziua de luni rachetei Falcon 9. Lansarea noului telescop TESS trebuia să aibă loc marți dimineață în jurul orei 1.30 am.

Vedem o preocupare din ce în ce mai mare din partea Agenţei Spaţiale a mericane în ceea ce priveşte identificarea a noi planete similare cu terra ce pot susţine viaţa.

După explorarea planetei Marte care s-a dovedit a fi în mare parte un eşec NASA continuă căutările în univers.

La bordul rachetei se regăseşte cel mai nou instrument dezvoltat de NASA pentru identificarea potențialilor planete care pot susține viața.
Lansarea nu a avut loc din cauza unor probleme de navigație și control au precizat responsabilii din echipa de lansare potrivit agenției Reuters.Lansarea va avea loc miercuri la Cape Canaveral fiind programată pentru această zi.
NASA a devenit din ce în ce mai preocupată pentru explorarea noilor planete din univers care pot susține viața. Planetele care sunt supuse explorării trebuie să fie de mărimea Terrei.
Noul telescop spațial american Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) va fi lansat în spațiu la orac23:32 de la baza din Cape Canaveral din Florida.Acest telescop spațial care urmează să fie lansat a fost construit cu 337 milioane de dolari iar acesta Gasca na peste 200 de mii de stele care vor fi la distanțe relativ apropiate în raport cu soarele. Ca și o curiozitate vor fi explorate stelele cele mai strălucitoare de pe cer. Și bineînțeles planetele care se vor găsi în jurul acestora.
Dacă vă aduceți aminte de  Kepler planeta ce a fost descoperită în 2009 cu ajutorul unui telescop lansat de agenția spațială americană TESS și acesta va utiliza metoda tranzitului. Cu alte cuvinte se vor detecta Exoplanetele atunci care se află în trecere  prin faţa stelelor.
Telescopul este capabil să identifice mărime masă dar și orbita unei astfel de exoplanete.

Cei de la NASA au declarat că TESS va descoperi peste 20.000 de exoplaneta şi o cincime ar putea fi de dimnesiunea Terrei sau de mărimi apropiate.Elisa Quintana cercetatoare care participa la programul TESS a declarat că ,,am putea chair găsi planete pe orbitele unor stele care pot fi văzute cu ochiul liber urmând ca în următorii ani să identificăm o stea ca ea are pe orbita sa o astfel de planeta “.Lansarea va putea fi urmărită aici
Următoarea etapa va reprezenta pentru telescoape tereste şi spaţiale o cercetare şi mai amănunţită a planetelor ce urmează a fi detectate.

James Webb (telescopul nou) succesor al lui Hubble are ca dată de lansare 2020. Acesta are ca scop detectarea semnăturilor moleculare din atmosferele exoplantelor incluzând şi semnale care ar putea găzdui viaţa.

Dacă v-a plăcut daţi şi voi un share şi un like postării

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment