Mozilla a rezolvat o problemă veche de 18 ani: de ce va fi mai bun, de acum

Dă şi tu share articolului

Cu toții avem o listă de lucruri pe care am amânat să le facem de ani de zile, trebuie să recunoaștem asta.
Acest lucru este valabil chiar și pentru Mozilla, ceea ce nu este deloc ciudat.

Un defect din Firefox care a fost raportat pentru prima dată în urmă cu 18 ani tocmai a fost corectat de firma-mamă.
Ați citit corect.

Problema a fost semnalată pentru prima dată la 12 aprilie 2005

O problemă legată de modul în care Firefox redă pseudo-elementul CSS::The first-letter a fost semnalată pentru prima dată la 12 aprilie 2005, cu doar câteva zile înainte ca Firefox 1.0.3 să fie pus la dispoziția publicului. Această problemă a fost identificată ca Bug 290125.

Jurnalistul a scris: “Gecko ignoră orice înălțime de linie declarată atunci când mutați prima literă și folosește în schimb înălțimea de linie a casetei părinte.
Safari 1.0+ și Opera 7.5+ tratează acest lucru în mod corespunzător”.

Problema principală era că înălțimea liniilor era gestionată diferit de Firefox pe Mac față de alte platforme. Această problemă a fost rezolvată la timp pentru Firefox 3.0 în 2007.

Subiectul a fost apoi adus din nou în discuție în 2014 la o discuție a grupului de lucru CSS.

Progresul a fost lent, deoarece era încă listat ca fiind de prioritate scăzută; nu a fost marcat ca fiind rezolvat până la 20 decembrie 2022.

Actualizările de cod ar trebui să se regăsească în Firefox 110, care urmează să fie lansat pentru public în februarie 2023.

“Din punct de vedere istoric, Gecko a implementat comportamentul permis de CSS2, prin care::first-letter devine încorporat în jurul formei glifului, mai degrabă decât să utilizeze valori constante pentru font ascend și descendent, ceea ce ar putea lăsa o mulțime de spațiu gol în funcție”, a declarat Jonathan Kew, dezvoltator Mozilla.

Chiar dacă mai există încă mai multe probleme raportate la Firefox care sunt chiar mai vechi, inclusiv cea care implică componente CSS “plutitoare” din august 1999, aplaudăm eforturile Mozilla de a rezolva o problemă atât de veche încât ar putea fi capabilă să voteze la viitoarele alegeri. 

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment