Microsoft face orice pentru a cumpăra Activision: cea mai nouă ofertă pentru Sony este demențială

Dă şi tu share articolului

Microsoft experimentează fiecare alternativă.

Ca parte a achiziției iminente a Activision Blizzard, Microsoft ar fi oferit Sony posibilitatea de a adăuga Call of Duty la serviciul de abonament PlayStation Plus.

Bloomberg susține că acest acord a fost încheiat ca parte a ofertei de luna trecută a Microsoft către Sony, care ar fi cerut ca franciza Call of Duty să fie păstrată pe consolele PlayStation timp de zece ani, dacă achiziția ar fi fost finalizată.

De când a fost dezvăluită achiziția record de 68,7 miliarde de dolari a Activision Blizzard de către Microsoft, au fost ridicate întrebări cu privire la disponibilitatea Call of Duty pe alte platforme.

Sony a citat shooter-ul Activision ca un argument convingător împotriva continuării achiziției încă de când aceasta a fost dezvăluită pentru prima dată.

Afacerea a declarat în septembrie că afacerea ar avea “repercusiuni negative enorme pentru jucători și pentru viitorul industriei jocurilor”, deoarece ar oferi Microsoft controlul asupra jocurilor Activision, precum Call of Duty.

Sony crede că franciza Call of Duty este fără rival

Pur și simplu, Sony consideră că seria Call of Duty este de neegalat, iar acest acord ar afecta politicile de exclusivitate a platformei Activision Blizzard pentru toate jocurile sale multiplatformă.

Microsoft a minimalizat în mod constant atât rolul său în Call of Duty, cât și în industria jocurilor video în general.

Chiar dacă fiecare jucător Call of Duty ar abandona Sony, Microsoft a susținut în octombrie că baza de utilizatori PlayStation ar fi în continuare “substanțial mai mare” decât cea a Xbox. În schimb, Microsoft a susținut în august că a face Call of Duty exclusiv pentru Xbox “pur și simplu nu ar fi profitabil” pentru companie.

Din ianuarie, proprietarul platformei a ținut să sublinieze că Call of Duty va continua să fie disponibil pe alte platforme chiar dacă fuziunea Activision Blizzard va fi aprobată.

Microsoft a anunțat la începutul acestei luni că a ajuns, de asemenea, la un acord pe 10 ani pentru a aduce Call of Duty pe Nintendo dacă achiziția Activision Blizzard va fi aprobată, în plus față de oferta sa menționată anterior pentru Sony.

Până în prezent, doar câteva organisme de reglementare, în special Brazilia, și-au dat aprobarea pentru această tranzacție.
Altele, pe de altă parte, sunt încă precaute. Autoritatea pentru concurență și piețe din Marea Britanie (CMA) analizează în prezent din nou propunerea de achiziție a Activision Blizzard de către Microsoft, din cauza îngrijorărilor că tranzacția ar fi considerată anticoncurențială.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment