Ce trebuie să știi despre Lensa AI, generatorul de selfie-uri virale

Dă şi tu share articolului

Poți da vina pe Lensa AI dacă rețelele tale de socializare sunt invadate de fotografii manipulate, anime-uri și prințese de zână ale prietenilor tăi.
Pentru a crea fotografii uimitoare ale persoanelor pe baza unor cereri de imagini, Lensa a ajuns în fruntea App Store, la fel ca Dall.E, care a devenit popular la începutul acestui an.

Chiar dacă trebuie să plătești pentru a realiza fotografiile, este cea mai descărcată aplicație iPhone din App Store începând cu această săptămână.

Vă puteți înscrie la Lensa AI pentru un an (cu posibilitatea de a o testa gratuit timp de o săptămână) pentru 38 de euro, economisind 51% la achizițiile viitoare de avatari.
Totuși, oamenilor nu pare să le pese să plătească pentru ea.

Puteți achiziționa 50 de avatare sau 10 fotografii în cinci stiluri pentru doi euro în timpul perioadei de probă de o săptămână.

Trebuie să postați zece selfie-uri și să vă alegeți sexul după înregistrare.
Pe baza fotografiilor pe care le încărcați, Lensa vă analizează selfie-urile și creează “avataruri magice” cu dumneavoastră în diverse estetici.
Programul poate fi folosit pentru a edita atât filme, cât și imagini, inclusiv pentru a estompa fundalurile și a retușa pielea.

„Avatarurile magice consumă o putere de calcul extraordinară pentru a crea avataruri uimitoare pentru tine”, conform paginii Lensa.

„Este scump, dar l-am făcut cât mai accesibil posibil”.

Veți primi între 50 și 200 de fotografii cu teme precum “cosmic”, “prințesă”, “fantezie” sau “anime” după aproximativ 30 de minute.

Care este problema cu arta generată de AI, în speță, cu Lensa AI?
Ca și în cazul altor aplicații moderne, poate fi foarte distractiv, dar confidențialitatea este o problemă, mai ales dacă aplicația folosește imaginile dumneavoastră.

Potrivit declarației de confidențialitate a aplicației, filtrele și efectele sunt singurele lucruri care se aplică fotografiilor încărcate.

Trebuie să știți, totuși, că AI-ul Lensa poate fi antrenat folosind imaginile încărcate.
Conform termenilor de utilizare, prin trimiterea fotografiilor dvs. îi acordați Lensa o “licență perpetuă, irevocabilă, neexclusivă, mondială, plătită integral, transferabilă și sublicențiabilă de a utiliza, reproduce, modifica, distribui și crea lucrări derivate din conținutul utilizatorului, fără nicio compensație suplimentară pentru dvs. și întotdeauna sub rezerva consimțământului dvs. suplimentar explicit pentru o astfel de utilizare, acolo unde este necesar în conformitate cu legislația aplicabilă”.

Prin utilizarea Lensa, autorizați eliberarea dreptului de proprietate asupra fotografiei create, au avertizat experții în securitate.

Oamenii trebuie să fie atenți la ceea ce permit acestor aplicații să vadă, să dețină, să partajeze sau chiar să profite de pe urma lor, potrivit lui Jake Moore, consilier global de securitate cibernetică pentru ESET. “La fel ca aplicațiile din trecut, cum ar fi FaceApp, care necesitau multe permisiuni și acces la date pentru a funcționa, oamenii trebuie să fie atenți la ceea ce permit acestor aplicații să vadă, să dețină, să împartă sau chiar să profite de pe urma lor”, a spus Jake Moore, consilier global de securitate cibernetică pentru ESET.

Fotografiile create “vor fi stocate într-o bază de date împreună cu alte informații care permit identificarea personală, cum ar fi adresa IP a utilizatorului și cookie-urile de pe dispozitiv”, potrivit lui Moore.

Potrivit lui Moore, “acest comportament intruziv poate fi utilizat pentru a-și îmbunătăți algoritmii, astfel încât să poată învăța foarte multe despre oameni și despre rutina lor”.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment