Merita achizitia unei masini electrice?

Dă şi tu share articolului

In ultimii ani a fost o crestere in moda masinilor electrice. Daca pentru inceput nu a fost destul de multa concurenta cu masinile traditionale, aceasta a devenit foarte calda luna trecuta cand Volvo si BMW au anuntat ca vor renunta la motorizarile traditionale pentru modelul 2021.

Ce tipuri de masini electrice exista?

In ultimii ani, tot mai multe persoane opteaza pentru masini electrice, datorita avantajelor pe care acestea le ofera. Totusi, multi se intreaba ce tipuri de masini electrice exista.

Masinile electrice pot fi clasificate in functie de mai multi parametri, printre care:

  • Sursa de energie (baterii sau acumulatori)
  • Modul de functionare (hibrid, electricitate regenerabila)
  • Puterea motorului
  • Performanta bateriei
  • Autonomia

Pe piata sunt disponibile doua categorii principale de masini electrice: masinile hibride si cele 100% electrice. Masinile hibride sunt echipate cu un motor traditional, care functioneaza pe combustibil fosil, si un motor electric. Acestea se alimenteaza atat cu benzina/motorina, cat si cu energie electrica. cele 100% elect

De ce alegeri sau ar trebui sa aleaga o masina electrica?

Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa alegeti o masina electrica, dar cel mai important este ca acestea sunt mult mai bune pentru mediul inconjurator. Masinile electrice nu produc poluare atmosferica, astfel protejand mediul inconjurator de poluare. In plus, aceste masini sunt eficiente energetice, ceea ce inseamna ca consuma mai putina energie pentru a functiona. Acest lucru se traduce intr-o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, care contribuie la incalzirea globala.

Cum se pot economisi bani daca optati pentru aceasta varianta?

Cu toate ca preturile pentru masinile electrice sunt in continuare relativ mari, exista nenumarate moduri in care va puteti recupera cheltuielile facute. In primul rand, combustibilul este mult mai ieftin – o treime din pretul unei litri de benzina – si asta inseamna ca veti putea conduce mai mult fara a va face griji pentru consum. De asemenea, la fel ca orice investitie, odata ce aveti un autoturism electric il puteti revinde cu un profit considerabil, deoarece acestea sunt intr-o continua crestere de popularitate. In ceea ce priveste alte costuri asociate cu detinerea unei masini, cum ar fi taxele anuale sau asigurarile, acestea potrivit studiilor efectuate sunt mult mai mici pentru un autoturism electric comparativ cu unul care functioneaza pe baza de

Cat costa motorul si care este durata de utilizare din punct de vedere economic, comparativ cu o masina cu combustibil traditional?

Pentru a afla cat costa motorul unei masini electrice, comparativ cu un motor traditional, vom lua in considerare cateva criterii. In primul rand, vom compara costurile de intretinere si de functionare. Un motor electric este mai ieftin decat unul traditional in ambele privinte. In al doilea rand, vom compara durata de utilizare. Un motor electric are o durata de viata mai mare decat unul traditional. In al treilea rand, vom compara emisiile de CO2. Un motor electric emite mult mai putin CO2 decat unul traditional.

In concluzie, masina electrica este o achizitie care merita din punct de vedere economic. Costurile initiale sunt mai mari, dar pe termen lung veti economisi bani prin reducerea costurilor de intretinere si functionare. De asemenea, masina electrica este mai ecologica si emiterea de CO2

Ce legislatie vine in sprijinul achizitiei unei masini electrice?

Incepand cu 1 ianuarie 2020, cumparatorii de masini electrice primesc un discount de 10% din pretul de lista, pana la 12.500 EUR. Totodata, se acorda o prima fixa pentru instalarea unei retele personale de incarcare, in valoare de 500 EUR.

Concluzii

Dupa ce am analizat toate pros and cons, putem trage o concluzie: da, merita achizitionarea unei masini electrice. E o investitie sigura, care poate fi rentabilizata in doar cateva luni. Pe langa asta, o masina electrica este mai silentioasa si mai eficienta decat una pe combustie.

Există multe beneficii pentru mașinile electrice. Sunt mai ieftine de exploatat și întreținut decât mașinile pe benzină, nu emit poluanți și au un impact mai mic asupra mediului decât mașinile pe benzină. Mașinile electrice sunt, de asemenea, mai eficiente decât mașinile pe benzină, ceea ce înseamnă că folosesc mai puțină energie pentru a parcurge aceeași distanță. În ciuda acestor beneficii, mașinile electrice au unele dezavantaje.

Încărcarea lor poate dura mai mult decât mașinile pe benzină, iar autonomia lor este adesea mai scurtă decât cea a mașinilor pe benzină. Mașinile electrice necesită, de asemenea, o infrastructură diferită de cea pe benzină, ceea ce înseamnă că trebuie să existe o rețea de stații de încărcare înainte ca mașinile electrice să poată fi adoptate pe scară largă. În general, mașinile electrice sunt o tehnologie promițătoare, cu multe beneficii. Deși există unele provocări care trebuie abordate, mașinile electrice au potențialul de a revoluționa modul în care călătorim.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment