Maşinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate

Dă şi tu share articolului

Maşinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate

Interzicerea înmatriculărilor vehiculelelor cu volan pe dreapta bătută de mult timp în spațiu  dar în practică nu cred că se vor schimba foarte multe lucruri în bine.

În data de 18 august Ministerul Transporturilor a semnat ordinul privind interzicerea omologării mașinilor cu volan pe dreapta. Acest ordin urmează să intre în vigoare şi să fie publicat în Monitorul Oficial.

În România au fost înmatriculate în ultimii doi ani peste 25.000 de autovehicule înmatriculate cu volan pe dreapta iar acestea sunt omologate de Registrul Auto Româ.
Proiectul de ordin de Ministru am dat în dezbatere publică mai demult și prevedea ca autovehiculele cu volan pe dreapta să poate fi omologat doar cu condiția în care proprietarul a modificat poziția farurilor și a schimbat pozitia volanului din dreapta în stânga. Sunt exceptate de la acest ordin vehiculele și autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare vehiculele care au fost înmatriculate ultima dată întruna alt stat membru UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială.

După ce va intra în vigoare această ordin și va fi publicat în Monitorul Oficial persoanele care doresc să înmatriculeze un autoturism cu volan pe dreapta vor trebui să recurgă centru service autorizat a postului de conducere volanul din partea dreaptă în partea stângă. Operațiunea poate costa până la 4000 de euro în funcție de tipul de autoturism.

Este adevărat că doi ani mai pot fi înmatriculate acest autoturisme întrucât Marea Britanie îi va părăsi Uniunea Europeană dar este un proces de durată iar oamenii pot beneficia de ce lucru. Românii și alți cetățeni ai Uniunii Europene știu asta și vor putea achiziționa autoturisme cu volan pe dreapta și le vor înmatricula până atunci.
Un lucru destul de important trebuie menționat. Toate autoturismele care au fost înmatriculate în România nu vor fi afectate vorbim aici de circa 25.000 de autoturisme.

Din punct de vedere al prețului. Acesta este cel mai avantajos aspect pentru o mașină cu volan pe dreapta. Practic o mașină de 10.000 de euro poți cumpăra la un preț de 3.000 de euro 4.000 de euro maxim în funcție de model.

Ordinul acesta este binevenit În condițiile în care sa constatat în mod clar că sunt accidente în care sunt implicate autovehicule cu volan pe dreapta. Problema cea mai mare după cum știm cu toții se pune la depășire fiind o manevră foarte riscantă riscul unui accident și lipsa de experiență a multora conducătorii tineri.

Dacă va plăcut articolul dați și voi un share și un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment