Limita de viteză pe drumurile expres crește de la 100 la 120 km/h. Primul tronson de acest fel din România urmează să fie inagurat

Dă şi tu share articolului

În ciuda faptului că România nu are în prezent autostrăzi, parlamentul a mărit viteza permisă pentru autostrăzi de la 100 la 120 km/h.
Primul este segmentul de drum de 18 kilometri între Craiova și Pitești, care se va deschide înainte de Paște.

Majoritatea parlamentarilor au votat în favoarea creșterii limitei de viteză afișate pe autostrăzi.
Încă nu există, care este singura problemă.

Acum se construiesc și rutele expres Craiova–Pitești și un segment din Brăila–Galati.

„Înainte de Paște se va deschide Autostrada Lotul 1 Craiova-Pitești (ocolire Balș).
Apoi, Lotul 2 Craiova-Pitești a debutat la sfârșitul lunii mai. (ocolire Slatina).
Însumează 40 de km și va fi prima lungime de autostradă construită în România până în prezent”, a declarat Alin Erbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Majorarea limitei de viteză pentru drumurile expres, adoptată de Parlament

Parlamentarii speră ca după deschiderea oficială să poată vota în timp ce se deplasează cu 120 km/h pe segmentul Craiova-Pitești.

Propunerea legislativă a USR, care cere creșterea limitei de viteză maximă pe autostrăzile expres din afara orașelor de la 100 km/h la 120 km/h, a fost aprobată miercuri de Camera Deputaților.
Au fost înregistrate 283 de voturi „da” și 1 vot „nu”.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, care stabilește un regim diferențiat de circulație pe rutele expres, face obiectul modificării și completării proiectului de lege.

Deputații au stabilit că limita de viteză maximă a drumurilor expres în afara localităților ar trebui să fie de 120 km/h în loc de 100 km/h actual.

Vitezele maxime pentru vehiculele din categoriile A și B în afara orașelor vor fi, de asemenea, următoarele: 130 km/h pe autostrăzi, 120 km/h pe rutele expres (de la 100 km/h astăzi), 100 km/h pe naționale europene. drumuri (E) și 90 km/h pe toate celelalte tipuri de drumuri.

Vitezele maxime vor fi de 110 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres (de la 90 km/h astăzi), 90 km/h pe drumurile naționale europene (E) și 80 km/h pe toate celelalte categorii de drumuri. pentru mașini din categoriile C, D și D1.
Limitele de viteză pe autostrăzi vor fi de 90 km/h pentru mașinile din categoriile A1, B1 și C1, 85 km/h pe drumurile expres (de la 80 km/h astăzi), 80 km/h pe drumurile naționale europene (E), și 70 km/h pentru toate celelalte categorii de drumuri.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment