Kawasaki a dezvăluit prima sa motocicleta electrică: când va fi lansat modelul EV

Dă şi tu share articolului

Prima motocicletă electrică de dimensiuni normale care va veni de la titanii industriei japoneze, Kawasaki EV, va debuta la Salonul Intermot din 2022 sub formă de prototip.

În cadrul salonului Intermot 2022 din Germania, prima dintre cele câteva motociclete electrice noi de la Kawasaki care vor fi lansate în următorii doi ani a fost expusă într-o formă aproape gata de producție.

La expoziția de la Köln din această săptămână, Kawasaki EV, un model cu motor electric comparabil de 125 cmc, a fost punctul culminant al standului gigantului japonez pentru a oferi presei și spectatorilor șansa de a se familiariza cu modelul emblematic.

În ciuda faptului că EV este încă considerat un prototip, se anticipează că va intra în producție fără prea multe ajustări anul viitor, deoarece Kawasaki dorește să introducă prima dintre cele zece biciclete electrice de dimensiuni normale până în 2025.

Aceeași mașină pe care Kawasaki a debutat la cursa de 8 ore de la Suzuka permite spectatorilor să vadă cât de rapid și de silențios accelerează.

Cu toate acestea, expunerea sa la Intermot a oferit șansa de a examina mai îndeaproape unele dintre caracteristicile mai mici, precum și proporțiile.

Într-adevăr, Kawasaki a făcut în mod clar efortul de a integra pachetul de baterii în design pentru un design mai curat și mai incognito la prima vedere, în timp ce unele modele electrice se disting prin proeminența pachetului de baterii în locul motorului – spre disperarea multor fani ai motocicletelor tradiționale.

Design interesant

Profilul lateral al EV se distinge printr-o varietate de pliuri și tăieturi care, combinate cu panourile negre mate, ascund în mod eficient unele dintre componentele mai grele ale modelului, inspirându-se de la alți membri ai seriei Kawasaki Z, dar fără a fi identice cu aceștia.

O altă trăsătură notabilă este partea din spate “ridicată”, ceea ce poate indica faptul că s-a folosit de puținul spațiu din cadrul mic pentru a adăposti componente.

În timp ce Kawasaki EV este una dintre cele mai discrete versiuni electrice, absența eșapamentului dă o indicație clară a ceea ce transportă dedesubt.

Specificațiile tehnice ale Kawasaki EV nu vor fi confirmate până la prezentarea modelului final de producție, dar documentele de înmatriculare au arătat o putere de 14 CP, ceea ce îl plasează în linie cu motociclete de 125 cmc precum Z125 al companiei.

Având în vedere că EV a dominat Intermot, Kawasaki ar putea prezenta noua sa motocicletă sportivă hibridă la salonul EICMA din Milano din noiembrie.

Viitoarele vehicule alimentate cu hidrogen sunt, de asemenea, anticipate, iar vehiculele electrice și cele hibride sunt doar două dintre tehnologiile alternative în care Kawasaki investește pentru a oferi clienților o varietate de opțiuni pe măsură ce aceștia se îndepărtează de combustibilii fosili.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment