Instagram vrea să scape de stresul postărilor recomandate: cum va face asta

Dă şi tu share articolului

Instagram testează în prezent o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să folosească cuvinte cheie pentru a exclude anumite subiecte de la afișarea în caseta de postări sugerate.

Modificarea va împiedica partajarea postărilor atunci când cuvintele cheie ale unui utilizator – care pot include atât emoji, cât și cuvinte și fraze – apar în legenda sau hashtag-urile postării.

Instagram va permite utilizatorilor să dezactiveze anumite cuvinte și emoji din postările sugerate

„Poți folosi această funcție pentru a nu mai vedea conținut care nu este în interesul tău”, a scris Instagram, într-o postare pe blog. Utilizatorii își pot, astfel, personaliza cuvintele de filtrare din setările aplicației. Compania notează, de asemenea, că utilizatorii pot opta și pentru dezactivarea completă a recomandărilor.

În plus, Instagram testează o nouă metodă de ștergere a postărilor nedorite din secțiunea Explore a aplicației.
Utilizatorii pot alege acum mai multe postări deodată și le pot desemna pe toate ca fiind “neinteresante”, datorită acestei modificări.
Potrivit comunicatului, selectarea acestei opțiuni va ascunde aceste postări și va împiedica alte recomandări de aceeași natură.

Ambele noi opțiuni implică un efort suplimentar din partea utilizatorilor, dar ar putea simplifica modul în care aceștia interacționează cu aplicația și ar putea liniști pe oricine s-a plictisit de recomandările Instagram de-a lungul timpului.

Poate fi un lucru bun faptul că Instagram va limita cantitatea de postări recomandate, așa cum a prezis Adam Mosseri luna trecută.
Ambele mișcări au primit numeroase reacții de respingere, ceea ce a dat naștere la meme-uri celebre care dezavuează imitarea de către companie a TikTok.

În ciuda criticilor, liderii Meta au precizat că intenționează să înlocuiască conținutul care constituie în prezent majoritatea fluxurilor Facebook și Instagram cu mai multe postări recomandate alese de inteligența artificială.
Noile ajustări ar putea ajuta în cele din urmă afacerea să ridice gradul acestor recomandări.

Este încă neclar modul în care aceste modificări vor fi puse în practică și dacă vor fi în beneficiul utilizatorului.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment