Instagram și Facebook te urmăresc pe site-uri web accesate prin aplicațiile lor: ce a descoperit un inginer Google

Dă şi tu share articolului

Recent, rețelele de socializare precum Facebook și Instagram au căpătat o reputație negativă, în mare parte din cauza cantității de date pe care le colectează.
Corporația mamă a Facebook și Instagram, Meta, a luat acum măsuri.

Meta a găsit o modalitate de a urmări tot ceea ce faceți pe site-urile externe pe care le accesați prin intermediul aplicațiilor sale, deoarece nu este mulțumită de simpla monitorizare a activității dvs. în cadrul propriilor aplicații.
De ce este atât de extinsă?


Și există o modalitate de a opri această monitorizare?

Browserul din aplicație pentru Meta este unic și compatibil cu Facebook, Instagram și cu orice alt site web pe care ați putea da click din oricare dintre aplicații.
Felix Krause, un cercetător în domeniul confidențialității și fost inginer Google, a descoperit acum că acest browser proprietar are un cod informatic suplimentar inserat în el.
Instagram și Facebook au inserat până la 18 linii de cod în paginile web pe care utilizatorii aplicației Meta le-au navigat, potrivit unui instrument creat de Krause.

Limitările de urmărire care există în browsere precum Chrome și Safari sunt anulate de această “injecție de cod”, care permite urmărirea utilizatorilor.
Prin utilizarea acestuia, Meta este capabilă să colecteze date private ale utilizatorilor, cum ar fi “fiecare buton și link pe care s-a făcut clic, selecții de text, capturi de ecran și orice date introduse în formulare, cum ar fi parole, adrese și numere de carduri de credit”.

Pe 10 august, Krause și-a postat descoperirile online, împreună cu exemple de cod real.
Meta a declarat că nu a luat nicio măsură pe care utilizatorii săi să o dezaprobe.
O purtătoare de cuvânt a Meta a declarat:

“Pcm.js, un script care agregă activitățile de navigare ale unui utilizator, este “codul” menționat în acest caz.
Potrivit Meta, scriptul este pus sub semnul presupunerii că utilizatorii și-au dat aprobarea, iar datele colectate sunt utilizate exclusiv pentru publicitate.

Prin urmare, se acționează în mod moral?
Cu toate acestea, compania a informat utilizatorii cu privire la planul său de a colecta o mare varietate de date.
Cu toate acestea, nu a intrat în detalii cu privire la toate ramificațiile acestui lucru.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment