In ce ordine vor trece prin intersectie cele 3 vehicule.

Dă şi tu share articolului

In postarea de fata vom vedea impreuna În ce ordine vor intra autovehiculele în intersecţia prezentata ?

In ce ordine vor trece prin intersectie cele 3 vehicule?

A. motocicleta, autocamionul, autoturismul;
B motocicleta, autoturismul, autocamionul;
C autocamionul, motocicleta, autoturismul.

RASPUNSUL CORECT ESTE A.

De ce? Pentru ca motocicleta vine de pe drumul priroitar si nu isi schimba directia de mers. Autocamionul intalneste indicatorul oprire (STOP) si va trece al doilea iar autoturismul intalnind cedeaza trecerae si schimbat direti ade mers la staenga este obligast sa acorde priortiate autocamionului si va continua deplasarea utlimul prin intersectie.

Intersecția din imagine este dirijată prin indicatoare de reglementare de prioritate. Autoturismul și autocamionul vin de pe drumuri fără prioritate și trebuie să îi acorde prioritate de trecere motocicletei. Deci pe drumul cu prioritate circulă motocicleta, întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate” și va intra prima în intersecție.

Ordinea de trecere este urmatoarea: prima va trece motocicleta, al doilea va trece autocamionul iar ultimul prin această intersecție va trece autoturismul.

Răspunsul corect este: A

Ce spune OUG din regulament?

OUG – Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.
Regulament – Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: “Drum cu prioritate”, “Intersecţie cu un drum fără prioritate” sau “Prioritate faţă de circulaţia din sens invers” are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment