Hyundai și Kia recheamă un număr uriaș de vehicule: care sunt acestea și ce generează defecțiunea

Dă şi tu share articolului

În urma unei serii de incendii care au implicat cabluri de prindere a remorcii, Hyundai și Kia îi sfătuiesc pe proprietarii mai multor SUV-uri de mari dimensiuni să le parcheze în aer liber și departe de structuri.

Pentru a remedia problema, constructorii coreeni recheamă în prezent peste 281.000 de vehicule în Statele Unite și Canada.
În cele două țări, problema s-a soldat cu 25 de incendii sau topiri, dar niciun accident, potrivit industriei auto.

Peste 36.000 de SUV-uri Kia Telluride și peste 245.000 de SUV-uri Hyundai Palisade din anii de fabricație 2020-2022 sunt incluse în rechemările în service.

Potrivit unui e-mail trimis de un purtător de cuvânt al Hyundai către CBC News, vor fi rechemate în service aproximativ 22.345 de vehicule Hyundai din Canada.
Potrivit reprezentantului, corporația a confirmat opt cazuri de topire și trei incidente cu un singur incendiu în Canada.

Problemă greu de rezolvat

Un oficial Kia a declarat pentru CBC News, într-un e-mail, că firma recheamă în service un accesoriu pentru cârlig de remorcare care se potrivește modelelor menționate mai sus, dar a refuzat să comenteze câte vehicule au fost afectate în Canada.
Potrivit acestora, între 28 mai 2019 și 15 august 2022, 2.863 dintre aceste piese au fost vândute în Canada.

Întreprinderile au susținut că o placă de circuite din cablurile cârligului de remorcare poate fi înfundată cu resturi și umiditate în documente făcute publice de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA.
Acest lucru ar putea duce la un scurtcircuit electric, iar acest lucru ar putea declanșa un incendiu.

NHTSA susține că problema a ieșit la iveală pentru prima dată în octombrie 2021, când Kia Canada a notificat Kia North America Safety despre un eveniment de incendiu.

Hyundai a declarat că, ca o soluție temporară, dealerii vor examina cablajul și vor scoate o siguranță.
Nu există o soluție provizorie pentru Kia.
Companiile susțin că vor crea o soluție finală.

În plus, până la finalizarea reparațiilor, dealerii ambilor producători auto au oprit vânzarea SUV-urilor afectate.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment