Greşeli pe care le fac şoferii români când cumpără rovinieta. Ce trebuie neapărat să ştie

Dă şi tu share articolului

Șoferii români fac greșeli la achiziționarea vinietei.
Declarația a fost făcută de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.
Eseul care urmează explică ceea ce trebuie să știe șoferii pentru a cumpăra o taxă de drum în cunoștință de cauză.

Ce greșeli fac șoferii atunci când achită taxa de rum. Anunțul CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avertizat că mulți automobiliști greșesc atunci când plătesc taxa de drum sau peajul pentru podul de la Fetești-Cernavodă, astfel că cer o rectificare după ce primesc amenda, deoarece sancțiunile pot fi anulate doar de o instanță de judecată.

„CNAIR adresează utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile)”, transmite CNAIR.

CNAIR a primit peste 500 de cereri de corecție a numerelor de înmatriculare

CNAIR anunță că a primit deja peste 500 de cereri de rectificare a numerelor de înregistrare de la începutul anului 2022.
Multe dintre acestea au fost distribuite după ce au fost primite tichetele.

„Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora”, mai arată CNAIR.

Cele mai des întâlnite erori de CNAIR au fost:

-inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: 89 în loc de 98_);
-un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA).

Care este rugămintea CNAIR către șoferi atunci când cumpără rovnietă sau achită taxa de pod de la Fetești-Cernavodă

Pentru a evita plata unor taxe inutile, Compania de Autostrăzi îi îndeamnă pe șoferii români să manifeste maximă prudență atunci când folosesc drumul cu taxă și podul Fetești-Cernavodă.
Astfel, șoferii vor evita înfundarea instanțelor de judecată cu procese care ar putea fi evitate cu ușurință dacă ar fi precauți la introducerea datelor.

„Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată”, mai spune CNAIR.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment